• Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň

          • Žiaci 2.- 4.ročníka sa dňa 5.3.2024 zúčastnili na obvodovom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie a prózy. Súťaž sa konala v príjemnom prostredí  vynovenej školskej knižnice. Okrem žiakov z našej ZŠ k nám zavítali aj súťažiaci zo ZŠ Mokroluh a ZŠ Tarnov. Pripravili nevšedný zážitok z krásneho umeleckého slova.  Porota to nemala ľahké pri určovaní víťazov jednotlivých kategórií.

             Poézia I. kategória

            1.miesto: Amália Basaríková

            2.miesto: Diana Delejová

            3.miesto: Michaela Kozáková

             Próza I. kategória

            1.miesto: Dorota Beňová

            2.miesto: Lujza Klimeková

            3.miesto: Karin Hajdu

             Porota udelila cenu poroty v kategórii poézia Adamovi Kačmárovi a v kategórii próza Jakubovi Macejovi..

            Súťažiaci boli ocenení potleskom a odmenení diplomom a cenami. Víťazi obvodového kola budú našu školu reprezentovať na okresnej súťaži.Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom blahoželáme.

            Mgr. Iveta Ondečková

          • Detská univerzita - Hasiči

          • Na 21. február len tak naši predškoláci nezabudnú.Dobrovolný hasičský zbor z Bardejova si pre nich prichystal exkurziu v rámci projektu "Detská univerzita".Hasiči deťom predviedli ukážky hasičskej techniky,ktorú využívajú pri hasení požiarov. Za odmenu si mohli deti vyskúšať hasičskú prilbu, vysielačky, hasičské auto a na záver nás vyprevadili hasičskými húkačkami.

             

            PaedDr. Jana Binarová

          • Zdravotnícky krúžok

          • Poskytnúť prvú pomoc by mal vedieť každý. Aj keď sa teória zdá byť jednoduchá, v praxi to býva oveľa ťažšie. Nikdy nevieme, kedy sa nám môže zísť ovládanie základných pravidiel poskytovania prvej pomoci. Na našej škole sa vrámci zdravotníckeho krúžku učíme poskytovať prvú pomoc pri rôznych typoch poranení a úrazov, učíme sa techniku správneho ošetrovania rán. Neodmysliteľnou súčasťou výučby na zdravotníckom krúžku je práca s resuscitačnou figurínou, kedy žiaci získavajú praktické skúsenosti a zručnosti pri poskytovaní umelého dýchania a nepriamej masáži srdca. 

            Mgr. Eva Kvočáková

          • Opička KIKA sa učí byť lepšou

          • Naša materská škola sa zapojila do projektu OPIČKA KIKA SA UČÍ BYŤ LEPŠOU.  Projekt je realizovaný v spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie v Bardejove (CPP) a zahŕňa 6 stretnutí, ktoré budú venované dôležitým oblastiam rozvoja detí. Je zameraný na podporu rozvoja sociálnych zručností, sebapoznania, poznávania emócií, zvládania hnevu, dodržiavania pravidiel a hraníc v správaní, ako aj na rozvoj sústredenia a vytrvalosti u našich malých predškolákov. Prostredníctvom aktivít a interaktívnych cvičení, ktoré budeme spoločne s centrom realizovať, naše deti získajú užitočné nástroje na lepšie zvládanie svojich emocionálnych prejavov a interakcií s ostatnými. Veríme, že prinesieme do života našich detí obohatenie a podporíme ich v ich celkovom osobnom raste a rozvoji.

          • Vedecká hračka

          • Zaujímavú interaktívnu výstavu vedeckých hračiek, navštívili v Galérii Poľsko-slovenského domu žiaci 1.A triedy. Prakticky si mohli vyskúšať množstvo hier, hlavolamov a jednoduchých fyzikálnych experimentov, pod názvom KOLESO.

            Výstava ponúkla prvákom nielen objasnenie prírodných zákonov, vedeckých poznatkov, ale aj radosť a zábavu. Okrem toho, že sa mohli s chuťou zahrať, naučili sa niečo nové a zaujímavé.

             

            Mgr. Iveta Ondečková

          • Karneval 2024

          • Fašiangová sezóna vrcholí, a tak si naši žiaci 1. stupňa spestrili začiatok nového týždňa rozprávkovým karnevalom. 5. 2. 2024 sa už od rána v školskej jedálni svorne zabávali krásne princezné, strigy, odvážni superhrdinovia, známe filmové postavy, milé zvieratká i iné stvorenia od výmyslu sveta. Masky boli naozaj nápadité a pani učiteľky mali neľahkú úlohu vybrať 3 najoriginálnejšie. Napokon sa rozhodli pre roztomilú Červenú čiapočku (Nina Kalakajová, 1.A) veselé počasie (Ľudmila Gregová, 1.A) a úchvatnú dúhu (Miška Jozefjaková, 4.A). Nikto však neostal smutný, lebo okrem tanca sme si čas spestrili zábavnými súťažami a deti veľmi potešilo žrebovanie tomboly. Prekvapením pre školákov i škôlkarov bol skvelý interaktívny program divadla Etudy v školskej telocvični. Pani učiteľky, vychovávateľky ŠKD, asistentky a pán asistent ďakujú všetkým zúčastneným za vynikajúcu atmosféru a čarovné dopoludnie.

            Mgr. Jana Gregová

          • DETSKÁ UNIVERZITA - VEDECKÁ VÝSTAVA ,,KOLESO"

          • Jedným z najvýznamnejších vynálezov ľudstva je nepopierateľne koleso. Jeho vynález sa datuje okolo roku 5000 pr. n. l. do starovekej Mezopotámie. Tomuto jednoduchému a pritom pre ľudstvo mimoriadne dôležitému vynálezu sa venuje interaktívna výstava pod názvom KOLESO-Vedecká hračka, ktorú sme v rámci projektu ,,Detská univerzita" navštívili s našimi predškolákmi. Na výstave si žiaci mohli nielen pozrieť ale aj vyskúšať a zahrať s vedeckými hračkami, vynálezmi, optoklamami. Naši budúci prváci si výstavu nesmierne užili, veď posúďte sami....

             

            PaedDr. Jana Binarová

          • ŠKD má talent!

          • Dňa 31.01.2024 sme v rámci školského klubu detí zorganizovali 2. ročník súťaže s názvom "ŠKD má talent". Táto udalosť bola skvelým spôsobom, ako okrem odovzdávania výpisov pridať školskému popoludniu nový, zábavný rozmer. Deti predviedli širokú škálu talentov, vrátane tancov, vtipov, riešenia rubikovej kocky, hádaní vlajok, programovania autíčka a tvorby výtvarných diel. Medzi deťmi vládla vzájomná podpora a atmosféra bola skutočne úžasná. Každý súťažiaci cítil povzbudenie od ostatných, čo prispelo k vytvoreniu skvelého kolektívneho ducha a pozitívnej energie v triede. Porota v zložení vychovávateliek posúdila a vybrala pre deti prvé tri miesta. Posúdiť a dosadiť iba tri miesta bolo náročné, pretože každé dieťa predviedlo svoj talent naozaj skvelo. Aj tí, ktorí nezískali umiestnenie, odchádzali s malým ocenením za svoje predvedené talenty. Táto súťaž nám ukázala, aký talent a kreativitu deti v našej škole majú a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

            Ďakujeme všetkým súťažiacim za ich účasť a odvahu predviesť svoje talenty. Veríme, že sme vzbudili nové záujmy a nadanie u detí a že sa budeme môcť o rok znova stretnúť na ďalšom ročníku súťaže ŠKD má talent".

            Vychovávateľky ŠKD

          • Tvorenie v MŠ

          • Spoločne tvoríme detstvo s farbami a látkami

             

            💚 Zvyškový textilný materiál pre tvorbu detí. Prináša do sveta detí krásu a farby. Sme oddaní myšlienke udržateľnosti a vytvárame zo zvyškových textílií nové príležitosti pre tvorbu a vzdelávanie najmladších.

            🎨 Rozvíjajme kreativitu: Každý kus textílie je príbeh! S textilnými materiálmi deti objavujú svet farieb, vzorov a fantázie. Každý kus textílie je unikátny, s vlastným príbehom a históriou. Nie je to len tvorba, je to výraz osobnosti a radosti detstva!

            🌱 Udržateľnosť v praxi: Pomáhame zachovávať planétu pre budúce generácie! V materskej škole vytvárame prostredie, kde deti nie len tvoria, ale aj rozvíjajú ekologické myslenie.

            🌟 Spojme sily a tvoríme srdcia detí! S TAKOY  môžeme spolu vytvárať kusy radosti, ktoré zostanú v srdciach detí. Nechajme deti objavovať svet farieb, fantázie a udržateľnosti. Pretože každý kúsok látky je malým kúskom radosti a veľkým krokom pre našu planétu! 🌍💙

          • Chrípkové prázdniny

          • Riaditeľ školy podľa zákona 245/2008 Z.z. ,§ 150 a odsek 2c , v súlade s MP 15/2005 o chrípkových prázdninách a s odporúčaním RÚVZ prerušuje vyučovanie z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov od 24.1.2024 do 26.1.2024.

          • Vianočná reklama

          • Predvianočný čas sa niesol v znamení literárno-výtvarnej súťaže ,,Vianočná reklama" v Hornošarišskom osvetovom stredisku. Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto výzvy. Ùloha to nebola ľahká, okrem výtvarného spracovania museli žiaci 3. a 4. ročníka vymyslieť zaujímavý slogan na daný výrobok. V 1.kategórii sa umiestnila na peknom 2. mieste Emka Horvátová s reklamou na Bardejovské mydlo Bardfa. Vîťazke gratulujeme a prajeme ešte veľa zaujímavých prác.

            PaedDr.Binarová Jana

          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

          • Milou tradíciou sa na našej  škole stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých" žiakov, čiže imatrikulácia.

            „My sme smelí prváci, múdre hlávky máme.
            S písmenkami, číslami do boja sa dáme.
            Čítania sa nebojíme, s počtami si poradíme,
            všetko sa nám podarí, keď si zaspievame.“

            Týmito slovami sa v piatok 15. decembra 2023 predstavili naši prváci na slávnostnej imatrikulácii. Svoj talent a múdrosť predviedli  v programe, v ktorom sa ukázali ako šikovní speváci, recitátori či tanečníci. Kto vošiel cez školskú bránu, múdry z nej vyšiel....

            V básničkách sa často spomínala škola, na ktorú sa každý deň tešia. V pesničke s názvom Letí,letí, ale aj v rytme tanca  cha - cha, bolo zjavné, že  v škole si prváci našli nových kamarátov....”nemusíš sa školy báť, je tu dobre, je tu milo, všetkým sa tu zapáčilo...Hurááá”!

            V ďalšej časti  pani zástupkyňa Mgr. Viera Deďová žiakov 1.A a 1.B triedy veľkou kúzelnou ceruzkou pasovala za prvákov. Následne sa prváci podpísali do školskej kroniky a prevzali si uvítacie listy. V závere tohto slávnostného programu zaznel Sľub prváka. Prváci boli odmenení milým darčekom, ktorý im odovzdala pani učiteľka Mgr. Iveta Ondečková.

            Ako sa na dobrú oslavu patrí, ani tu nesmelo chýbať pohostenie v podobe koláčika.

            Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole.

            Mgr. Iveta Ondečková,  Mgr. Jana Baránková

          • Adventné čítanie s Martinom Juríčkom

          • Bolo nám obrovským potešením, že sa naši štvrtáci v stredu mohli zúčastniť Adventného čítania s hercom Martinom Juríčkom, ktorý je hercom Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Bol nám veľkým vzorom pri prednese prózy, keďže v januári nás čaká recitačná súťaž Hviezdoslav Kubín. Cestou do školy sme sa zastavili pozrieť výstavu betlehemov v Poľsko-slovenskom dome, kde sme obdivovali práce nielen našich žiakov. Za reprezentáciu školy ďakujeme Aničke Benkovej, Ester Vasiliakovej, Silvii Volanskej a veľká gratulácia k prvému miestu v kategórii Žiaci II.stupňa - Terézii Riznárovej, Sofii Semankovej a Sáre Lazorovej. 

             

            PaedDr. Jana Binarová

            Príspevok a ďalšie fotky si môžete pozrie na tomto linku:

          • VIANOČNÁ HVIEZDIČKA

          • S blížiacimi sa vianočnými sviatkami dňa 8.12.2023 sa dievčatá zo 4.A (Michaela Gocová, Michaela Jozefjáková a Sára Storinská) zúčastnili regionálnej súťažnej prehliadky vianočných piesní a kolied v štúdiu HOS Bardejov. S odvahou a nadšením zazneli dve piesne v rusínskom jazyku. Veľká vďaka patrí pani učiteľkám Janke Binarovej za pomoc pri nacvičovaní a Janke Baránkovej, že ich podporovala ako doprovod. Aj keď sa dievčatá možno neumiestnili na prvých priečkach, ich účasť a výkon svedčia o skvelej hudobnej angažovanosti a talente. Skvelá práca dievčatá!

            Bc. Denisa Miková

          • Úhrada poplatkov stravného ŠJ za December 2023

          • Úhrady poplatkov stravného za December  2023 zasielajte na bankový účet školy:

            Prima Banka, a.s.: IBAN: SK11 5600 0000 0036 3201 9002

            Variabilný symbol: 122023

            Poznámka:meno a priezvisko žiaka, trieda

            Termín úhrady do 1.12.2023

            Výška poplatkov stravného je každý mesiac podľa aktuálneho počtu dní v mesiaci, z toho dôvodu si NEZADÁVAJTE TRVALÝ PRÍKAZ v banke.

             

            Stravnicí

            Výška mesačného poplatku stravné –

             

            EUR

            MŠ od 2 - 5 rokov                                 15dní x 1,90 EUR = 28,50.- EUR

            Mš předškoláci                                     15 dní x 0,50EUR = 7,50.- EUR

            Desiata                                                  15 dní x  0,70 EUR = 10,50 EUR

            Dospelí                                                  15dní x 1,80 EUR = 27.- EUR                                           

             

             

            Uvedené poplatky môžete uhradiť aj v hotovosti u vedúcej jedálne,a to v dňoch 30.11.2023  v čase od 7.30 do 13.30 hod.

          • Vaša dcéra + IT = skvelá BUDÚCNOSŤ

          • Občianske združenie Aj Ty v IT vzniklo v roku 2012 s cieľom motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií. Zámerom združenia, vyjadrenom mottom „Technology has no gender“, je budovať technologicky rovnú spoločnosť a dosiahnuť, aby ženy nezostali na okraji, ale stali sa priamou súčasťou technologickej budúcnostosti. Združenie svojimi aktivitami búra spoločenské stereotypy o pôsobení žien v IT, venuje sa budovaniu komunity a vzdelávaniu dievčat od 8 rokov, cez stredoškoláčky až po špeciálne kariérne programy určené pre dospelé ženy. Spolupracuje tiež s IT fakultami vysokých škôl. Za necelých desať rokov činnosti prešlo jeho workshopmi, kurzami a akadémiami viac ako 25 tisíc dievčat, žien i učiteľov z celého Slovenska.

             

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Workshop - Programovanie v Scratch

          • V pondelok 27.11.2023 sa žiačky 5.A triedy zúčastnili workshopu – Programovanie v Scratchi, ktorý na našej škole uskutočnila organizácia AjTyvIT.

            Prečo je dôležité získavanie IT zručností?

            80 % VŠETKÝCH pracovných pozícií v budúcnosti bude vyžadovať IT zručnosti. Informatika je nevyhnutnosť, ak chce mať vaša dcérka prácu.

            Keď bude mať vaša dcéra 25 rokov a príde na trh práce, viete, ktoré pracovné činnosti budú ešte existovať a ktoré dnes zatiaľ ani nepoznáme?

            Jednou z možností, ako môžu rodičia a rodina pomôcť svojej dcére pri získavaní základných zručností, je podporiť ju v programovaní a prihlásiť ju na niektorý z našich workshopov alebo do súťaže Scratch Match.

            Prečo Scratch?

            Scratch je blokový programovací jazyk, v ktorom si dievčatá osvoja základné techniky programovania, ktoré následne môžu použiť a rozšíriť pri programovaní micro:bitu. V budúcnosti im bude rovnako blízka logika akéhokoľvek programovacieho prostredia.

            Mgr. Lenka Jančíková

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
      • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
      • 37874004
      • 2021636056
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje