• ,,Môj farebný svet“

          • Do tejto výtvarnej súťaže s celoštátnou pôsobnosťou, ktorú vyhlásilo TJ Slávia Zákopčie pre žiakov základných škôl sa zapojilo veľké množstvo detí rôznych vekových kategórií. Podstatou súťaže bolo zakúpiť si čiernobielu pohľadnicu, vyfarbiť , zaslať späť a čakať na výsledok žrebovania o pekné ceny. Maľovali  aj siedmaci našej školy a šťastie sa usmialo na Martina Šamudovského, ktorý získal poďakovanie od organizátorov súťaže a niekoľko darčekov  v balíku – výtvarné potreby značky Maped, vecné dary od partnerov organizátorov a sladké výrobky od Sedity. K tomuto úspechu srdečne blahoželáme.                                                                            

                                                                                                                                         Mgr. Iveta Gočová - Benková

          • Recitačná súťaž Šaliansky Maťko

          • Aj v tomto školskom roku k nám zavítal Šaliansky Maťko so svojou súťažou. V školskom kole si v 1. kategórii recitáciu slovenských povestí vyskúšali žiaci 2.A a 3.A tried.  Súťažiaci sa tak  prednesom postarali svojim spolužiakom o pekný umelecký zážitok.

            Spomedzi druhákov svoje umenie v recitácii predviedli:  Ester Vasiliaková, Ema Horvátová a Martin  Šoltés.

            Z tretiakov vystúpili: Jozef Chovanec, Nela Juročková a Branislav Lazor.

            Víťazom školského kola sa stal Jozef Chovanec, ktorý našu školu úspešne reprezentoval aj na okresnom kole tejto súťaže, kde získal Cenu poroty.

            Mgr. Iveta Ondečková               PaedDr. Jana Binarová

          • OZNAM vedúcej ŠJ

          • Poplatky na stravu a réžiu za mesiac  Apríl    2022

            Číslo účtu IBAN : SK11 5600 0000 0036 3201 9002

            Do poznámky uviesť Meno a priezvisko žiaka a triedu.

                                           MŠ  strava a réžia.......... 20 dní ...... 31.-eur

            (Cena 1 stravného lístka 1,45 eur +2.- režijné náklady paušál na mesiac )

             Mš predškoláci  strava a réžia 5 eur.-

            Desiata  1.a2. stupeň   .....................10 eur.

            1.stupeň    strava a réžia   25.- eur

            2.stupeň strava a réžia   26,60 eur

            Dospelí   strava a réžia     .................20 dní................... 24,60 eur.   

            Hmotná núdza 1.stupeň a 2.stupeň platia len réžiu 2.- eura za mesiac

             

             Poplatky v hotovosti sa budú vyberať

            zadný  vchod do kuchyne                      

                 31.3.2022 od 7,30 – 9.30  

                                                                                          

            Poplatky za stravu od 1.1.2021

            Materská škola       1,45 eur/ deň

            1.stupeň                  1,15 eur/ deň

            2.stupeň                 1,23 eur/ deň

            Dospelí                   1,33eur -0,2 SF ...1,13 eur/deň

             

            V zmysle zmien a doplnkov VZN Mesta BARDEJOV č.79/2008 schválených MZ dňa 13.12.2012 sa určuje príspevok na čiastočnú úhradu režijných nákladov v školských jedálňach (čiastočná úhrada za zničený nábytok, taniere, poháre, príbory atď), ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa alebo žiaka vo výške 2 paušál na mesiac  s platnosťou od 1.9.2019.

             

            Prosím o dôsledné vyhlasovanie detí z obeda  cez Edupage alebo na tel.0910 155 517                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

          • DOD v triedach pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou

          • V stredu 23.3.2022 sme na našej základnej škole zrealizovali otvorenú hodinu pre deti s narušenou komunikačnou schopnosťou - NKS. Pani učiteľky: p. Baránková, p. Šoltésová a p. Šarníková si pre budúcich prváčikov pripravili aktivity plné zábavy. Medzipredmetové vzťahy skĺbili v jednej hodine do celku. Rodičom a deťom sprostredkovali so žiakmi Viktorkou Michalekovou a Samkom Pacherom z tried P.A a P. B ukážku hodiny, v ktorej boli prepojené prvky predmetov SJL, MAT, HUV, TSV, VYV a ILI -  Individuálna logopedická intervencia. ILI je predmet špeciálno-pedagogickej podpory, ktorým sú tieto triedy výnimočné a veľmi obohacujúce pre žiakov s NKS. Rozvíjajú si fonematické uvedomovanie,  priestorovú orientáciu, jemnú a hrubú motoriku, slovnú zásobu, správnu výslovnosť a zdokonaľujú si komunikačné kompetencie hravou a zábavnou formou. Návštevu našich logotried ukončili deti desiatou v školskej jedálni a rodičia si v tom čase prezreli interiér našej školy a priestory telocvične.

            Mgr. Veronika Kriššová

          • Deň otvorených dverí pre predškolákov

          • Veľké uši, chvostík malý,

            čím by sme ho nachovali?

            On nemá chuť na zmrzlinku,

            radšej si dá ďatelinku.

            Takouto hádankou sa začala návšteva predškolákov u nás veľkých školákov. S odpoveďou nemali žiaden problém. Téma zajačik Bojko/Nebojko sa niesla ľahučko počas dvoch hodín. Predškoláci si vypočuli príbeh o spomínanom zajkovi Bojkovi, z ktorého sa nakoniec stal zajko Nebojko. Spolu s učiteľkou medvedicou návštevníkov previedol pesničkami, anglickými hrami a matematickými úlohami. Detičky nám porozprávali o pravidlách slušného správania v škole, porozprávali prečo sa školy netreba báť a naopak, prečo sa treba do nej tešiť. Aj napriek tomu, že sa v škole nespí, návšteve sa zo školy ísť nechcelo. A to bolo aj našim tajným prianím, aby sa u nás príjemne nebojácne cítili. Návštevu ukončili hostinou – desiatou, ktorú im pripravili usilovné tety kuchárky a ujo kuchár.

            Príspevok sme začali hádankou a ukončíme slohou pesničky od skupiny Modus, ktorá je tak pravdovravná a čochvíľa sa bude týkať aj našich malých kamarátov.

            Malý žiačik ide do školy, no najprv musí vstať,

            ledva ráno oči otvorí a on to nemá rád,

            na posteli sa vždy oblieka tempom slimáka

            a čas, čo len tak rýchle uteká, kašle na žiaka

            a potom hop-hop, skáče taška na plecia.                                                                                                                                                                        Mgr. Iveta Ondečková

                                                                                                                           Mgr. Emília Babejová

          • MAREC – mesiac knihy

          • Keďže marec je mesiac venovaný knihám, žiaci 3.A si k tejto príležitosti pripravili  čitateľské aktivity. Ich cieľom bolo vzbudiť záujem o detskú literatúru, motivovať ich k čítaniu a získať vzťah ku knihám. Aktivitu „Moja obľúbená kniha“, si dňa 21. marca vyskúšali v školskej knižnici. Tento priestor plný kníh ešte viac umocnil zážitok z čítania. Každý  žiak si priniesol svoju obľúbenú knihu. Prečítal z nej ukážku a porozprával stručný obsah. V knihe našiel hodnotné myšlienky, ale aj vtipné časti a priblížil ich poslucháčom. Vďaka tejto jednoduchej prezentácii knihy spoznali žiaci nové, zaujímavé knihy. V ďalšej časti programu si žiaci podľa vlastnej fantázie navrhovali a ilustrovali obálky pre knihy. Po skončení aktivity sme si v triede urobili z prečítaných kníh výstavku.  Za pekný vzťah ku knihám a nevšedný zážitok pochvália žiakov 3.A pani praktikantka Antónia Chovancová.  Aj takáto aktivita na hodinách Slovenského jazyka a literatúry môže byť pre ňu inšpiráciou pre jej budúce povolanie učiteľky.

                                                                                                                 Mgr. Iveta Ondečková

          • Experti v našej škole

          • V našej škole sa už tradične aj v tomto školskom roku hľadali experti v rôznych oblastiach života, a to prostredníctvom zapojenia sa do súťaže EXPERT geniality show. V tomto ročníku súťažilo 10 042 žiakov zo 656 škôl z celého Slovenska a medzi aj my. Z druhého stupňa, pre ktorý je táto súťaž určená, sa jej zúčastnilo 11 žiakov a spomedzi nich sa úplným TOP Expertom školy stal Filip Fedorš zo 7.A, ktorý sa umiestnil na 15. mieste v rámci celého Slovenska v téme Svetobežník a na 32. mieste v téme Od Dunaja k Tatrám. V celkovom spoločnom hodnotení v obidvoch témach sa umiestnil na peknom 53. mieste z 1410 siedmakov. Veľmi pekne sa darilo aj Branislavovi Matejovi zo 7.A, ktorý je Expertom v téme Tajomstvá prírody a Tadeášovi Daňkovi (7.A), ktorý sa stal Expertom v téme Góly body, sekundy. Rôznorodosť tém aj v tomto ročníku umožnil žiakom vybrať si tie témy, ktoré ich najviac zaujímajú, či sú v nich zbehlí. Okrem už spomínaných okruhov riešili súťažiaci úlohy vždy z 2 tém, ktoré si sami vybrali a medzi nimi bola aj téma Mozgolamy a Do you speak English. Ďalší žiaci, ktorí sa súťaže zúčastnili, i keď sa nestali priamo expertmi, sa dozvedeli veľa nového a nikomu z nich nechýbala radosť a odhodlanie. Boli to: Sofia Semanková (7.A), Martin Šamudovský (7.A), Dominika Prachárová (7.A), Dávid Bohinský (7.A), Jakub Uhrín (8.A), Dávid Harňák (9.A), Marek Marinčin (9.A) a Tobias Šima (9.A).

            Našim expertom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim držíme palce pri podobných súťažiach.   

             Ing. Mgr. Gabriela Kotuliaková

          • Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň

          • Žiaci 2.- 4.ročníka sa dňa 9.3.2022 zúčastnili na  školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie a prózy. Súťaž sa konala v školskej knižnici a zúčastnilo sa 8 žiakov I. stupňa. V porote boli Mgr. Emília Babejová, Mgr. Iveta Ondečková a  Mgr. Dagmar Kavuľová. Súťažiaci  nám pripravili nevšedný zážitok z krásneho umeleckého slova.  Porota to nemala ľahké pri určovaní víťazov jednotlivých kategórií.

             

            Poézia I. kategória

            1. miesto    Branislav Lazor      III.A
            2. miesto    Ema  Popjaková     IV.A
            3. miesto    Michal Šarnik         II.A

             

            Próza I. kategória

            1. miesto   Vanesa Švecová     IV.A
            2. miesto   Filip Fedič               III.A
            3. miesto   Sofia Lešičková      III.A

             

            Porota udelila cenu poroty v kategórii próza: Eme Zlackej a Silvii Voľanskej, žiačkam II.A triedy.

             

            Súťažiaci boli ocenení potleskom a odmenení diplomom a cenami. Víťazi školského kola budú našu školu reprezentovať na okresnej súťaži.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom blahoželáme.

                                                                                                              Mgr. Iveta Ondečková

             

          • Školské kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • Vo štvrtok 10.3.2022 sa tak ako každoročne uskutočnila školská súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Žiaci vytvorili príjemnú atmosféru v školskej knižnici. 16 žiakov sa zapojilo a prednieslo svoje ukážky pred porotou v zložení:

            Mgr. Iveta Gočová-Benková, Mgr. Milena Delejová.

            Ako to všetko dopadlo?

            II. kategória: POÉZIA

            1. miesto: Sára Slimáková VI.A
            2. miesto: Simona Bilá VI.A
            3. miesto: Alex Vašičkanin V.A

            II. kategória: PRÓZA

            1. miesto: Alexandra Demjanovič V.A
            2. miesto: Patrik Kučmina VI.A
            3. miesto: Sára Syrovátková VI.A

            III. kategória: POÉZIA

            1. miesto: Sára Lazorová VII.A
            2. miesto: Tadeáš Daňko VII.A
            3. miesto: Alexander Gaľan VIII.A

            III. kategória: PRÓZA

            1. miesto: Filip Fedorš VII.A
            2. miesto: Liliana Rabatinová VIII.A
            3. miesto: Dominika Prachárová VII.A

            Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a postupujúcim do okresného kola držíme prsty.

            Mgr. Milena Delejová

          • Medailové miesta v okresnom kole geografickej olympiády

          • 17. február 2022 bol pre žiakov súťažiacich v online okresnom kole geografickej olympiády veľmi úspešný. Všetci postupujúci žiaci boli v okresnom kole úspešní a umiestnili sa takto:
            V kategórii G (5.roč.) sa Dominik Manák z V. B umiestnil na 3.mieste a Mária Tarcalová z V. B získala pekné 8.miesto.

            V kategórii F (6. a 7.roč.) sa Filip Fedorš zo VII.A umiestnil na 2.mieste.

            Žiaci z kategórie E (8. a 9.roč.) boli najviac úspešní. Martin Lešičko z IX.A sa umiestnil na 2.mieste, Tobias Šima z IX.A získal pekné 5.miesto a Kamil Šoltýs z VIII.A sa umiestnil na 8.mieste.
            Víťazom srdečne blahoželáme a dvom postupujúcim žiakom, Filipovi Fedoršovi a Martinovi Lešičkovi, držíme prsty v krajskom kole GO, ktoré sa uskutoční v apríli 2022.
            Mgr. Jana Lenártová

          • Predškoláci navštívili Okresnú knižnicu D. Gutgesela

          • Mesiac marec sa nesie v znamení "knihy", preto aj naši predškoláci navštívili historickú budovu Okresnej knižnice. Spoznali jej krásne priestory, vypočuli si príbeh, ktorý si pre nich pripravili pracovníčky knižnice a mali možnosť prelistovať si knihy s detskou tvorbou.

          • VŠETKOVEDKOVIA

          • Naši žiaci sa na Všetkovedka vždy veľmi tešia. Hoci sa táto súťaž  uskutočnila ešte v decembri, výsledky sme sa dozvedeli iba v týchto dňoch.  Aj tento rok boli úlohy všestranné, poučné a pre žiakov zaujímavé. Otázky boli z rôznych oblastí, z prvouky, vlastivedy, prírodovedy, slovenského a anglického jazyka, matematiky, informatiky, hudobnej a výtvarnej výchovy. Občas museli „pohnúť rozumom“ viac, ale v závere boli všetci spokojní, že sa s úlohami úspešne popasovali.

            Najúspešnejšia súťažiaca z 2.ročníka Ester Vasiliaková získala 126 bodov zo 168, z 3.ročníka Nela Juročková 196 bodov z 210 a zo 4.ročníka Maroš Sisák 147 bodov z 210. Zaradili sa medzi 30% najúspešnejších na Slovensku a získali titul Všetkovedko. Patrili k nim aj Timea Peľáková a Dimitrij Gmitter. Všetci žiaci boli ocenení,  získali diplom a pekné spomienkové predmety.                                                                                                                                                                                  Mgr. Iveta Ondečková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
        • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
        • 37874004
        • 2021636056
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje