• Úhrada poplatkov stravného ŠJ za November 2023

          • Úhrady poplatkov stravného za November  2023 zasielajte na bankový účet školy:

            Prima Banka, a.s.: IBAN: SK11 5600 0000 0036 3201 9002

            Variabilný symbol: 12023

            Poznámka:meno a priezvisko žiaka, trieda

            Termín úhrady do 2.11.2023

            Výška poplatkov stravného je každý mesiac podľa aktuálneho počtu dní v mesiaci, z toho dôvodu si NEZADÁVAJTE TRVALÝ PRÍKAZ v banke.

             

            Stravnicí

            Výška mesačného poplatku stravné –

             

            EUR

            MŠ od 2 - 5 rokov       20dní x 1,90 EUR = 38.- EUR

            Mš předškoláci            20 dní x 0,50EUR = 10.- EUR

            Desiata                         20 dní x  0,70 EUR = 14 EUR

            Dospelí                         20dní x 1,80 EUR = 36.- EUR                                             

            Uvedené poplatky môžete uhradiť aj v hotovosti u vedúcej jedálne,a to v dňoch 27.10.2023  v čase od 7.30 do 13.30 hod.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Registrujeme mnohé medzinárodné dni, napr. Medzinárodný deň žien, učiteľov, mládeže, detí... Medzinárodný deň čokolády, kávy... no aj knižníc... 

            V tomto roku išlo o 19. ročník Celoslovenského projektu, ktorý sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Tohoročnou témou Medzinárodného dňa školských knižníc bolo „Školská knižnica vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční“.

            Niekto na tému výnimočnosť povedal: „Snažte sa o výnimočnosť, nie o dokonalosť, pretože nežijeme v dokonalom svete.“ alebo „Výnimoční ľudia sú vždy v menšine.“

            Žiaci prvého stupňa prešli cez čítanie, tajničky, emotikony, puzzle ku tvorbe záložiek. Veríme, že prežili výnimočný deň a do priestoru knižnice sa opäť radi vrátia.

            Pekne ďakujem kolegyniam a kolegom za spoluprácu 😊

             

            p. uč. Babejová

          • Tematický výlet do Vojenského historického múzea vo Svidníku a na vyhliadkovú vežu na Dukle

          • Dňa 11.10.2023 v stredu sa vybraní 5 žiaci IX.A triedy, a to:  Ivana Chovancová, Jaroslava Dlhá, Alex Ševcov, Filip Sčur a Filip Fedorš zúčastnili výletu do Vojenského historického múzea a na vyhliadkovú vežu na Duklu. Ráno nám jemne mrholilo, ale počasie nás neodradilo. Autobus prišiel po žiakov po 8.00 hodine ráno. Následne pán šofér vyzdvihol ešte žiakov 3.ZŠ, 4.ZŠ a 5.ZŠ. Výletu sa zúčastnili vybraní žiaci zo všetkých bardejovských škôl. Za Bardejovom sa k nám pripojil ešte jeden autobus so žiakmi z 1.ZŠ a 7.ZŠ. Cesta do Svidníka trvala približne hodinku.

            Od 9.30 do 10.00 sme  si prešli externú expozíciu s názvom Park bojovej techniky, v ktorom je umiestnená ťažká vojenská technika. V susedstve expozície stojí od roku 1954 Pamätník sovietskej armády, kde je pochovaných vyše 9000 vojakov. Tam sme sa aj odfotografovali, aby žiaci mali peknú pamiatku.

            O 10.00 sme sa zúčastnili prehliadky interiérových priestorov múzea, kde nám zamestnanec múzea sprostredkoval odborný výklad a prierez históriou v období prvej a druhej svetovej vojny. Žiaci si prezreli uniformy, zbrane  i čierno-biely film o týchto ťažkých  historických udalostiach našich dejín od roku 1914 - 1945.

            Autobusom  sme sa presunuli k vyhliadkovej veži o 11.00 h. Na jej vrchol sa žiaci v sprievode vyučujúcich dostali po 220 schodoch. Veža je upravená, vynovená a ponúka prekrásne výhľady na okolitú prírodu. V tejto oblasti okolo veže prebiehali ťažké boje počas Karpatsko-Duklianskej operácie a bojov v Karpatoch v rokoch 1914 – 1915. Tieto historické udalosti sú zaznamenané aj na nástenných obrazoch priamo vo veži. Pod vnútornou expozíciou sa nachádza  otvorená terasa. Túto možnosť výhľadov sme nevyužili kvôli bezpečnosti žiakov a zvýšenej poveternostnej situácii v tejto oblasti Svidníka.

            Organizátorom tohto tematického výletu ďakujeme veľmi pekne za sladkú desiatu a príjemne strávený deň.

            Mgr. Veronika Kriššová

          • Zápis prvákov za čitateľov knižnice

          • Už si prvák, čítať vieš, v knižke nájdeš čo sám chceš....


            Žiaci 1.A a 1.B už môžu objavovať svet plný príbehov ukrytý v knihách. Na zvýhodnenom zápise sa dňa 6.10. stali čitateľmi okresnej knižnice Dávida Gutgesela. A tak by sa knihy postupne mohli stať ich dobrými priateľmi. Dvere do knižnice sa im otvorili vo veľkom rozprávkovom štýle. Pani knihovníčka Mgr. Jana Lipková im priblížila inšpirujúci príbeh o knihách a čítaní. Predstavila im knihu od Claudia Gobbetti - Pestovateľ snov. Podmanivým rozprávaním prebudí táto kniha v deťoch lásku k čítaniu a otvorí im dvere do sveta fantázie... Po tom, ako im pani knihovníčka povedala niekoľko slov o knižničnom a výpožičnom poriadku, sa budúci čitatelia zabávali na rôznych aktivitách, súťažiach a hádankách. Odmenou za ich výkony boli krásne farebné medaily s logom knižnice a čitateľský preukaz. Knižnica prvákom ukázala, koľko najrôznejších príbehov a dobrodružstiev môžu objaviť v knihách. Už sa nevedia dočkať, kedy sa naučia všetky písmenká z abecedy.


            Mgr. Iveta Ondečková

            Mgr. Jana Baranková

          • Hodina kódu

          • Čo je Hodina kódu?

            Najväčšia celosvetová kampaň na podporu programovania Hour of Code je späť! Code.org sa cez Hodinu kódu snaží ukázať deťom a učiteľom, že informatika a programovanie je zábava, a že ho môže robiť každý. Prostredníctvom 1-hodinových kurzov s populárnymi postavičkami ako Frozen, Angry Birds, Ice Age alebo Minecraft si deti môžu vyskúšať programovanie hravou formou.

            Projekt Hodina kódu začal ako jednohodinový úvod do informatiky. Bol navrhnutý tak, aby demystifikoval programovanie, zapojil viac ľudí do oblasti informatiky a poukázal na to, že základy programovania sa môže naučiť ktokoľvek. Odvtedy sa z neho stalo celosvetové hnutie, ktorého súčasťou je všetko od jednohodinových programovacích aktivít až po rozličné komunitné projekty.

            A tak sme sa do Hodiny Kódu zapojili so žiakmi rôznych ročníkov aj na krúžku Roboty a programovanie. Žiakom sa to veľmi páčilo, a čo je najlepšie, najviac nadšené boli dievčatá.

             

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Európsky deň jazykov 2023

          • Dňa 27. septembra 2023 sa naša škola, tak ako každý rok, zapojila do osláv Európskeho dňa jazykov, ktorý sa z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu organizuje 26. septembra už od roku 2001.

            Jeho cieľom je podnietiť 800 miliónov Európanov zo 47 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je  nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu.

            Štúdium cudzích jazykov nám umožňuje vzájomne si lepšie porozumieť a pochopiť kultúrne rozdiely. V dnešnej multikultúrnej spoločnosti je ovládanie jazykov nevyhnutnosťou a právom každého z nás. 

            Napriek tomu, že na našej škole sa vyučujú tri cudzie jazyky – anglický, nemecký a ruský,  v rámci zábavných aktivít a kvízov ku Dňu jazykov mohli žiaci taktiež získať zaujímavosti o ďalších európskych jazykoch a krajinách, v ktorých sa daným jazykom rozpráva.  Bonusom bolo predstavenie komunikácie v posunkovej reči,  ktorú nám naživo prišla ukázať p. asistentka J. Kašperová a žiak 4.B D. Cena. Ďakujeme.

            Mgr. Iveta Kašprišinová, Mgr. Ľ. Prokopčáková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
        • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
        • 37874004
        • 2021636056
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje