• IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

          • Milou tradíciou sa na našej  škole stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých" žiakov, čiže imatrikulácia.

            „My sme smelí prváci, múdre hlávky máme.
            S písmenkami, číslami do boja sa dáme.
            Čítania sa nebojíme, s počtami si poradíme,
            všetko sa nám podarí, keď si zaspievame.“

            Týmito slovami sa v piatok 15. decembra 2023 predstavili naši prváci na slávnostnej imatrikulácii. Svoj talent a múdrosť predviedli  v programe, v ktorom sa ukázali ako šikovní speváci, recitátori či tanečníci. Kto vošiel cez školskú bránu, múdry z nej vyšiel....

            V básničkách sa často spomínala škola, na ktorú sa každý deň tešia. V pesničke s názvom Letí,letí, ale aj v rytme tanca  cha - cha, bolo zjavné, že  v škole si prváci našli nových kamarátov....”nemusíš sa školy báť, je tu dobre, je tu milo, všetkým sa tu zapáčilo...Hurááá”!

            V ďalšej časti  pani zástupkyňa Mgr. Viera Deďová žiakov 1.A a 1.B triedy veľkou kúzelnou ceruzkou pasovala za prvákov. Následne sa prváci podpísali do školskej kroniky a prevzali si uvítacie listy. V závere tohto slávnostného programu zaznel Sľub prváka. Prváci boli odmenení milým darčekom, ktorý im odovzdala pani učiteľka Mgr. Iveta Ondečková.

            Ako sa na dobrú oslavu patrí, ani tu nesmelo chýbať pohostenie v podobe koláčika.

            Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole.

            Mgr. Iveta Ondečková,  Mgr. Jana Baránková

          • Adventné čítanie s Martinom Juríčkom

          • Bolo nám obrovským potešením, že sa naši štvrtáci v stredu mohli zúčastniť Adventného čítania s hercom Martinom Juríčkom, ktorý je hercom Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Bol nám veľkým vzorom pri prednese prózy, keďže v januári nás čaká recitačná súťaž Hviezdoslav Kubín. Cestou do školy sme sa zastavili pozrieť výstavu betlehemov v Poľsko-slovenskom dome, kde sme obdivovali práce nielen našich žiakov. Za reprezentáciu školy ďakujeme Aničke Benkovej, Ester Vasiliakovej, Silvii Volanskej a veľká gratulácia k prvému miestu v kategórii Žiaci II.stupňa - Terézii Riznárovej, Sofii Semankovej a Sáre Lazorovej. 

             

            PaedDr. Jana Binarová

            Príspevok a ďalšie fotky si môžete pozrie na tomto linku:

          • VIANOČNÁ HVIEZDIČKA

          • S blížiacimi sa vianočnými sviatkami dňa 8.12.2023 sa dievčatá zo 4.A (Michaela Gocová, Michaela Jozefjáková a Sára Storinská) zúčastnili regionálnej súťažnej prehliadky vianočných piesní a kolied v štúdiu HOS Bardejov. S odvahou a nadšením zazneli dve piesne v rusínskom jazyku. Veľká vďaka patrí pani učiteľkám Janke Binarovej za pomoc pri nacvičovaní a Janke Baránkovej, že ich podporovala ako doprovod. Aj keď sa dievčatá možno neumiestnili na prvých priečkach, ich účasť a výkon svedčia o skvelej hudobnej angažovanosti a talente. Skvelá práca dievčatá!

            Bc. Denisa Miková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
        • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
        • 37874004
        • 2021636056
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje