• Medzinárodný deň školských knižníc

          •  

            Spánok je dobrý... No niekde sa uvádza, že knihy sú ešte lepšie. 😊

            Už po niekoľkýkrát si na škole pripomíname deň D pre knižnice. Knihám sme venovali pozornosť v pondelok, 24. októbra. Medzinárodný deň školských knižníc bol v znamení „pohybu“. Realizovali sme čitateľský maratón. Prvý stupeň „bežal“ s knihou v ruke s názvom Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov.

            Druhý stupeň „pretekal“ s knihami Malý princ a Staré grécke báje a povesti. Knižnicu navštívili aj predškoláci. Pre nich si „Mária Ďuríčková“ pripravila rozprávanie o Danke a Janke. Deťúrence počas rozprávania rozprávky vymaľovávali vo dvojiciach obrázky Danky a Janky. Dvojice museli spolu navzájom spolupracovať, aby tie dvojičky aj rovnako nakoniec vyzerali. 😊

            Srdečne ďakujem pani učiteľkám, ktoré sa do maratónu pridali a „bežali“ so mnou až do čitateľského cieľa.

            Nezabúdajme aj my, dospelí – dobrá kniha nikdy nemôže byť zlá. 😊

             

            Mgr. Emília Babejová

          • Detská univerzita pre predškolákov

          •  

            A je to tu ! Na našej škole opäť otvorila svoje brány Detská
            univerzita. Predškoláci sú plní očakávania a už sa nevedia dočkať,
            koľko zaujímavých vecí sa naučia. Získajú nové zručnosti, veselé
            zážitky a primeraným spôsobom lepšie spoznajú svet okolo nás.
            Naše prvé kroky smerovali dňa 25. októbra na návštevu tvorivých
            dielní v Hornošarišskom osvetovom stredisku. Šikovné pracovníčky
            HOS - ky nám porozprávali o svojej práci a predstavili aktivity
            tvorivých dielní. Predškolákom ochotne vysvetlili postup pri
            vytváraní kľúčeniek z korálikov a vyzdobených darčekových
            škatuliek. Šikovné rúčky detí vytvorili umelecké diela, na ktoré boli
            právom hrdí. Výsledok ich snaženia, krásne zhotovené predmety si
            odniesli na pamiatku so sebou. Plní dojmov sme odchádzali späť do
            školy.
            Už teraz sa tešíme, čo nové sa dozvieme nabudúce.


            Mgr. Iveta Ondečková

          • Pozorovanie zatmenia Slnka

          • "Uau!", "Ci!", "Och!", "To je sila!" Najčastejšie takéto pokriky sa ozývali spod zváračskej helmy pri našom pozorovaní čiastočného zatmenia Slnka 25.10.2022. A bolo to naozaj úžasné. Takýto jav, kedy sa Slnko, Mesiac a Zem dostanú na jednu priamku, nevidíme z nášho územia každý rok. O to viac to bolo jedinečné, že niektorí naši žiaci videli takýto úkaz prvýkrát v živote. Vďaka krásnemu počasiu, ktoré tak zrána vôbec nevyzeralo, sme mohli toto "odhryzávanie" Slnka Mesiacom pozorovať v celom jeho priebehu. Popri priamom pozorovaní sme mali možnosť sledovať zatmenie aj sledovaním priameho prenosu z brnenskej hvezdárne, svoje doterajšie vedomosti si žiaci mohli obohatiť aj štúdiom astronomických projektov našich žiakov na aktuálnu tému. Najbližšie zatmenie Slnka bude z nášho územia viditeľné až 29. marca 2025. Nevadí, počkáme si na to. :)           

            Ing. Mgr. Gabriela Kotuliaková  

        • Zážitková hodina biológie s pánom včelárom
          • Zážitková hodina biológie s pánom včelárom

          • V stredu, 19. októbra 2022, zažili naši šiestaci netradičnú hodinu biológie vďaka návšteve včelára, pána Ing. Štefana Tarcalu, ocka žiačky Marušky Tarcalovej. Žiaci sa na tejto besede dozvedeli o včele medonosnej oveľa viac, než sa dočítali v učebnici. Pán včelár im veľmi zaujímavou formou porozprával o druhoch včiel, o tom, aké úlohy plnia v úli, o ich vývoji, o stavbe tela, o včelích produktoch, o ich dorozumievaní pri hľadaní potravy, o tvorbe plástov, propolisu, medu a o celkovom význame včiel v prírode a pre človeka. Žiaci mali možnosť na vlastné oči vidieť včelie plásty. V poslednej časti hodiny bol priestor na otázky a v závere si žiaci od pána Tarcalu odniesli okrem úžasných dojmov aj sladký pohár medu. Ďakujeme pekne pán včelár a tešíme sa na ďalšie stretnutia!     Mgr. Jana Lenártová

          • Projekt VIEM ČO ZJEM - 1.časť

          • V tomto školskom roku sú žiaci III.A, IV.A, V.A, VI.A a VI.B zapojení do projektu Viem čo zjem, ktorý bude mať viac lekcií. Projekt je súčasťou globálneho programu Nestlé pre zdravie detí, realizovaný už od r.2009. Spoločnosť Nestlé verí, že vďaka tomuto programu si deti osvoja nielen správne stravovacie, ale aj hygienické návyky, naučia sa, čo je pestrá strava a prečo by mal byť pohyb súčasťou ich každodenného života. Narastajúca obezita u detí totiž prináša so sebou vážne zdravotné riziká.

            Témou prvej časti bola lekcia VYVÁŽENÁ STRAVA, v ktorej pani učiteľka J.Lenártová diskutovala so žiakmi o živinách v strave (sacharidy, bielkoviny, tuky, minerály, vitamíny, voda), v ktorých potravinách sa nachádzajú a ktoré z nich sú pre telo prospešné. V ďalšej časti sa žiaci dozvedeli, aký pomer potravín by sme mali denne zjesť - čoho najviac (ovocie a zelenina, bielkoviny, sacharidy) a čoho najmenej (tuky). V závere hodiny žiaci vypracovali pracovný list, v ktorom mali označiť potraviny, ktoré sa objavujú v ich jedálnom lístku. Potom mali spočítať dané potraviny (aj zdravé aj nezdravé) a tak zistiť, či je ich strava pestrá. V ďalšom pracovnom liste si žiaci 3. a 4.ročníka overili svoje skúsenosti a vedomosti – či vedia zaradiť potraviny do skupín (sacharidy, tuky, bielkoviny) a žiaci 5. a 6.ročníka mali za úlohu napísať do okienok  (Raňajky, Desiata, Obed, Olovrant, Večera) aké potraviny jedia. Smutné bolo zistenie, že mnohí z nich vôbec neraňajkujú a na desiatu si prinesú nejakú sladkosť, na pitie sladký nápoj. Dohodli sme sa, že keď im ráno nechutí jesť, treba si doniesť bohatšiu desiatu + nejaké ovocie. Sladkosti je vhodné dať si až poobede.

            Na záver môžem skonštatovať, že žiaci boli pri diskusiách o jedle veľmi aktívni, zapájali sa a vhodne dopĺňali učiteľa. Realizátorom školenia ďalšej lekcie (na tému Ovocie a zelenina) bude pracovník Úradu verejného zdravotníctva.

                                                                       Mgr. Jana Lenártová

          • Tvorenie z prírodnín

          • Vďaka krásnemu jesennému počasiu sa žiaci I. stupňa zahrali na umelcov. Na školskom ihrisku vytvárali Land art, svoje umelecké diela. Z nájdených prírodnín - gaštanov, šišiek, konárikov, kamienkov, halúzok a listov spoločne vytvárali zaujímavé obrázky. Nápady prichádzali postupne a deti sa skvelo dopĺňali. Tvorili nadšene, v skupinách i samostatne.  Pozrite sa, ako sa im darilo. Pre potešenie...

            Mgr. Iveta Ondečková, PaedDr. Jana Binarová, Mgr. Michaela Šarniková, Mgr. Jana Šoltésová

          • Dopravná výchova v MŠ

          •  

            Dopravná výchova v materskej škole nie je o výučbe a znalosti dopravných značiek a pravidiel, ale predovšetkým o rozvoji všetkých zmyslov, ktoré dieťa ako účastník cestnej premávky nevyhnutne potrebuje. Ak sa deti naučia, že aj keď sa hrajú musia vnímať kamaráta, rešpektovať ho, dodržiavať pravidlá hry, rozvíjame u nich ich životné postoje, ktoré sa budú môcť uplatňovať pri pohybe v dopravnom prostredí. Tento týždeň sme začali v MŠ novú téme „Na ceste bezpečne“, našou úlohou bude priblížiť deťom pravidlá cestnej premávky takým ich detským spôsobom. Dnes do našej škôlky zavítali príslušníci Policajného zboru v Bardejove, ktorí deti hravou formou oboznámili zo svojou prácou, čo je ich náplňou, aké oblečenie nosia a ako pomáhajú ľuďom. Deti mali možnosť vidieť, jednotlivé druhy ich oblečenia, pomôcky, ktoré pri  nej používajú, vypočuli si zvuky sirén a nahliadli do policajných áut. Veríme, že možno raz z nejakého copatého dievčatka alebo „nezbedného“ chlapčeka vyrastie „Veľký policajt“.

            Mgr. Andrea Hudáková

          • Bezplatný zápis prvákov v okresnej knižnici Dávida Gutgesela

          • Ja malý prváčik súhlasím,

            že do knižnice sa radostne hlásim.

            Veď tu môžem požičať ľubovoľný počet kníh,

            neviem si predstaviť  deň bez nich.

             

            Aj spoločenské hry v knižnici nájdem,

            s kamarátmi tu preto vždy rád zájdem.

            Čoskoro prídem zas,

            keďže jeden mesiac trvá vypožičaný pas.

             

            Vždy si donesiem čitateľský preukaz,

            je to môj knižničný pas.

            Odovzdám ho pani knihovníčke

            a vyberiem sa ku poličke.

             

            Kniha na mňa podľa farby štítku a veku zavolá,

            pod písmenkami nájdem autora.

            Každá z nich ma svoje miesto,

            ak ju nezničím, spravím pre druhých pekné gesto.

             

            A keď knihy neskoro vrátim,

            pokutu miesto sladkostí zaplatím.

            Knižnicu budem navštevovať neobmedzený čas,

            možno tam stratím aj roky ,

            až budem mať šedivý vlas.

             

            Mgr. Michaela Šarníková

          • Šarkaniáda

          •  

            Raz v októbri, takto zrána, na konári kráka vrana.

            Priletel sem veľký drak, na oblohe zakryl mrak.

            Slniečko sa iba smeje, žiaden drak tu predsa nie je.

            To len deti od rána púšťajú si šarkana.

             

            Dňa 13.10. sme si v školskom klube zorganizovali „Šarkaniádu“ – jedno z najobľúbenejších podujatí. Zúčastnili sa jej deti zo všetkých oddelení ŠKD.  Deti predviedli obrovskú paletu rôznych šarkanov aj vlastnej výroby od výmyslu sveta. Jednorožce, vtáky,  ale i naozajstné strašidelné draky...Nebolo cieľom vyhrať, ale zapojiť fantáziu, kreativitu, či zručnosť. A v neposlednom rade aj príjemne stráviť voľný čas a odprezentovať svoje schopnosti a talent. Všetci sme sa náramne zabavili a to nás presvedčilo o tom, že Šarkaniádu budeme organizovať každý rok.

            Vychovávateľky ŠKD

          • Projekty na hodine informatiky

          •  

            Reklama (z latinského slova „clamare“ = kričať, volať) je propagácia (publikovanie, podpora, komunikácia) produktu, informácií alebo názorov o výrobku alebo službe, prípadne organizácii, so zameraním na potenciálny trh

            Reklama je všade okolo nás, stretávame sa s ňou dennodenne, často ovplyvňuje náš život, konanie alebo našu peňaženku 😊, a preto v rámci tematického celku Informačná spoločnosť, konkrétne Digitálne technológie v spoločnosti, mali žiaci piateho ročníka za domácu úlohu vytvoriť projekt na tému – MARKETINGOVÁ KAMPAŇ. Žiaci mali vytvoriť rôznymi prostriedkami (powerpointová prezentácia, video, fotografie, plagát, časopis, informačný leták, ...) reklamu na svoj produkt, službu alebo udalosť a presvedčiť nás, že práve jeho ponuka je tá najlepšia. Žiaci si pripravili projekty na rôzne témy a pani učiteľke sa všetky páčili.

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Workshop BAŠTA PLNÁ MATEMATIKY

          •  

            Vážení rodičia a žiaci 8. a 9. ročníka,

            Súkromné gymnázium DSA v Bardejove organizuje vo štvrtok 20.10.2022 od 10:00 do 18:00 v priestoroch Kultúrno-komunitného centra BAŠTA v Bardejove workshop pod názvom Bašta plná matematiky. Žiaci budú mať možnosť v rámci workshopu spoznať rôzne zaujímavosti z matematiky, budú môcť si všeličo vyskúšať, vyrobiť alebo zasúťažiť.

            Počas workshopu sa žiaci a rodičia dozvedia rôzne informácie o Súkromnou gymnáziu DSA, spoznajú jeho históriu a zoznámia sa s možnosťami štúdia v súčasnosti. Rovnako budú mať možnosť spoznať súčasných žiakov školy, ktorí ich budú celým workshopom sprevádzať.

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Pán Budinský z Očovej

          •  

            Dňa 03.10.2022 sa naša telocvičňa rozoznela tónmi ľudových piesní a ľudových nástrojov. Znamenitý hudobník a zberateľ ľudových piesní Anton Budinský z rázovitej slovenskej obce Očová našim žiakom predviedol množstvo tradičných i menej tradičných hudobných nástrojov ako je fujara, píšťala, handrárska píšťalka, Panova flauta, gajdy, drumbľa, heligónka, či pastiersky bič. Žiakov upútali nielen originálne ukážky hry na hudobné nástroje našich starých otcov, ale aj detviansky kroj hudobníka.
            Autentická hudba upútala nielen žiakov, ale aj učiteľov. Koncert mal príjemnú atmosféru. Žiaci si mohli zaspievať naše známe ľudové piesne, niektorí aj zatancovať tance ako valčík, polka, či čardáš.

            Mgr. Lenka Jančíková

            Viac fotografií si môžete pozrieť po kliknutí na nasledujúci odkaz:

          • Svetový deň srdca

          • Hlavnou myšlienkou Dňa srdca je zvýšiť povedomie verejnosti a propagovať význam prevencie pred srdcovo - cievnymi ochoreniami.

            Žiaci 4.A triedy si dňa 29.9.2022 tento deň pripomenuli zaujímavými aktivitami v galérii Poľsko - slovenského domu na Radničnom námestí. Od Mgr. Jany Mullerovej z RÚVZ  sa dozvedeli, aké potrebné je starať sa o svoje srdce. Pozreli si zaujímavé obrázky o význame srdca ako dôležitého ľudského orgánu. Bola im vysvetlená funkcia srdca, výživa a ochrana, vplyv škodlivých látok, stresu a jeho následne poškodenie. Dozvedeli sa o pravidlách správnej výživy, o potravinovej pyramíde, význame ovocia, zeleniny a pohybu na naše zdravie. To, že téma ich zaujala, ukázali v správnych  odpovediach na otázky o srdci, ktoré vyplývali z výkladu. Za odmenu  ich čakal spomienkový darček v podobe srdiečkového koláčika aj balóna. Na záver tejto vydarenej akcie zúčastnení žiaci vytvorili na Radničnom námestí  živý obrazec  v tvare srdca.

             Mgr. Iveta Ondečková

          • 26. september – Európsky deň jazykov

          • Cieľom  tohto dňa bolo podnietiť vyše 700 miliónov Európanov zo 46 členských štátov Rady Európy (medzinárodná organizácia európskych štátov, ktorej cieľom okrem iných je aj ochrana ľudských práv, prispievanie k rozvoju európskej kultúrnej identity atď.), aby sa učili viac jazykov, pretože jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie interkultúrneho porozumenia. Preto Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe.

                        V duchu týchto princípov sa v tento deň na našej škole realizovali aktivity pod vedením vyučujúcich cudzích jazykov. Najprv p.zást. Deďová uskutočnila rozhlasovú reláciu, kde si mohli žiaci vypočuť, aké dôležité je jazykové vzdelávanie, koľko jazykov je vo svete aj v Európe a ktoré sú najviac rozšírené.  Žiaci 1. – 3. ročníka si na hodinách anglického jazyka pod vedením p.uč.Babejovej zahrali viacjazyčné slovensko-nemecko-anglické pexeso. Nazreli do ruskej rozprávky Máša a medveď a maďarskej rozprávky Miazgovci, aby si aj tí menší uvedomili, že cudzí jazyk je nevyhnutnosťou, no zároveň aj hrou a zábavou. A pre žiakov 4. – 9. ročníka si p.uč. Lenártová pripravila virtuálnu prehliadku po „Ceste európskymi jazykmi“. Žiaci si na nej vypočuli, ako znejú pozdravy a základné frázy v cudzích jazykoch, porovnávali, v čom sa jednotlivé jazyky podobajú a v čom sa líšia. Zoznámili sa s mnohými typmi abecedy – latinskou, cyrilskou, gréckou, arménskou, gruzínskou. Dozvedeli sa zaujímavosti o jazykoch a oboznámili sa so stromom jazykov, kde mohli nájsť, do ktorej jazykovej skupiny patrí ten ich jazyk (Západoslovanská skupina) a aj tie ostatné. V závere bola aktivita „Kde som“, v ktorej museli využiť svoje jazykové kompetencie a podľa náhodných obrázkov z celej Európy zistiť, kde boli nafotené.

            Veríme, že v tento deň si žiaci obohatili svoje vedomosti a precvičili jazykové zručnosti a že sa im aktivity páčili.

                                                                                               Mgr. Jana Lenártová

          • Oznam vedúcej ŠJ

          • Úhrada poplatkov stravného  ŠJ

            za OKTÓBER   2022

            Úhrady poplatkov stravného za október  2022 zasielajte na bankový účet školy:

            Prima Banka, a.s.: IBAN: SK11 5600 0000 0036 3201 9002

            Variabilný symbol: 102022

            Poznámka:meno a priezvisko žiaka, trieda

            Termín úhrady do 3.10.2022!!!

            Výška poplatkov stravného je každý mesiac podľa aktuálneho počtu dní v mesiaci, z toho dôvodu si NEZADÁVAJTE TRVALÝ PRÍKAZ v banke.

            Stravníci

            Výška mesačného poplatku stravné – OKTÓBER    2022

                                                                                        

            od 2 - 6 rokov

            19dní x 1,45 EUR = 27,55 EUR

            ZŠ stravníci I. st.

            19 dní x 1,15 EUR = 21,85 EUR

            ZŠ stravníci II. st.

            19dní x 1,23 EUR = 23,37 EUR

            desiata

            19dní x 0,50 EUR = 9,50 EUR

            MŠ Hmotná núdza                                    19dní x 0,15 EUR = 2,85 EUR

            Uvedené poplatky môžete uhradiť aj v hotovosti u vedúcej jedálne to v dňa

            30. 9. 2022 čase od 7.30 do 13.30 hod.

          • Príbeh hudby - online koncert 23.9.2022

          •  

            V tomto školskom roku sa naša škola už tradične zúčastní online koncertu Príbeh hudby, ktorý pripravuje Bratislavský chlapčenský zbor v spolupráci so Štátnou filharmóniou Košice a dirigentom Gabrielom Rovňákom ml.. V tohtoročnom pokračovaní sa naši žiaci 2. stupňa oboznámia so skladbami slovenských skladateľov minulých storočí, no zaznie aj svetová premiéra skladby slovenskej skladateľky Haimoni Balgavej. Každoročne znamenajú tieto koncerty pre nás chvíle pookriatia, nových zážitkov, ktorý tento pútavý, dynamický a zároveň interaktívny projekt prináša. Tešíme sa teda spoločne na koncert, ktorý začne 23.9. 2022 o 10:30.   

            Ing. Mgr. Gabriela Kotuliaková

          • BIELA PASTELKA 2022

          •  

            23.9.2022 sa aj na našej škole uskutoční verejná zbierka BIELA PASTELKA

            Verejná zbierka Biela pastelka patrí medzi desať najväčších a zároveň najdôveryhodnejších zbierok na Slovensku. Jej história sa začala písať už v roku 2002.​​​​​

             

            Ako pomáha verejná zbierka Biela pastelka?

            Verejná zbierka Biela pastelka slúži na podporu a pomoc ľudí so zrakovým postihnutím. „Vďaka zbierke učíme ľudí, ktorí prídu o zrak Braillovo písmo, chôdzu s bielou palicou, čo pre nich  znamená, že môžu ísť samostatne do obchodu, do práce či pre deti do školy. Pomáhame im tiež zvládnuť technicky náročné pomôcky, aby dokázali pracovať s počítačom, dotykovým mobilným telefónom s hlasovým výstupom alebo zväčšovacím programom, používať špeciálne lupy, postarať sa o domácnosť, čiže oprať si, navariť, ožehliť. Nechýba ani pomoc pri získavaní príspevkov, pomoc pri odstraňovaní bariér, podpora v legislatívnej oblasti a veľa ďalšieho. Našou snahou je klient žijúci plnohodnotný život,“ hovorí Eliška Fričovská, PR manažérka Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.  

            Pre človeka so zrakovým postihnutím je dôležité mať možnosť zdieľať svoje pocity, nájsť pochopenie, radu od kohosi, kto prechádza niečím podobným ako on, a presne rozumie, s čím zápasí. Aj preto Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska ponúka možnosť členstva v základných organizáciách. Aktuálne je v 52 základných organizáciách združených vyše 2 800 členov. „Základné organizácie ponúkajú množstvo zaujímavých aktivít, ktoré sú pripravené s ohľadom na potreby ľudí so zrakovým postihnutím. Nie je to o vyčleňovaní sa, ale o zdieľaní, priateľstve a vzájomnom pochopení. Naši členovia žijú veľmi aktívnym a pestrým životom,“ dopĺňa Fričovská.

             

            Mgr. Lenka Jančíková

          • 2. septembrová sobota - Svetový deň prvej pomoci

          •  

             

            PAMÄTAJTE   >> 30:2 <<   ZACHRÁŇ ŽIVOT

            Od roku 2000 Svetový deň prvej pomoci organizujú spoločnosti Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Spoločne zvyšujú povedomie verejnosti o tom, ako môže prvá pomoc zachrániť životy v každodenných aj krízových situáciách.

            Tento rok zdôrazňujú tieto spoločnosti dôležitosť celoživotného vzdelávania prvej pomoci. Bez ohľadu na vek, zručnosti a znalosti prvej pomoci pomáhajú vytvárať bezpečnejšie a zdravšie komunity. Deti, dospelí alebo starší dospelí by mali mať možnosť získať kvalitné vzdelanie v oblasti prvej pomoci. 

            Nech ste kdekoľvek na svete, prvá pomoc je nevyhnutná pre každý ľudský život. To z nej skutočne robí dôležitú celosvetovú udalosť, ktorú poznáme pod názvom Svetový deň prvej pomoci.

             

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

          • Dňa 5.9. 2022 sa opäť otvorili brány našej školy. Slávnostný deň sme začali hymnou Slovenskej republiky, básňou a príhovorom pána riaditeľa. Pán riaditeľ PaedDr. Ján Lazor srdečne privítal všetkých žiakov, zvlášť prvákov a piatakov a poprial im veľa šťastia a osobných úspechov. Tento školský rok bude pre nás a našu školu výnimočný, pretože naša škola tento rok oslávi svoje 40. výročie. Školský rok je otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce, ktorú spoločnými silami hravo zvládneme. Tak nech sa nám všetkým darí.

            Pán riaditeľ bol osobne privítať prváčikov v 1.A a 1.B triede.

          • Koniec školského roka 2021/2022

          • Ráno 30.6.2022 sme na dvore našej základnej školy spoločne ukončili školský rok 2021/2022.

            Pre niekoho to bol prvý školský rok, pre iných posledný školský rok na základnej škole. Žiakom, ktorí odchádzajú zo základnej školy prajeme, aby vedomosti, ktoré v našej škole získali, využili na ďalší rozvoj svojich osobností tak, aby sa pripravili na svoje budúce povolania. Tým žiakom, ktorí sa v septembri vrátia do školy, prajeme krásne slnečné leto plné pohody a zážitkov.

            Veríme, že ste prežili školský rok čo najúspešnejšie, s dobrými známkami, s dobrými výsledkami na súťažiach, získali ste nové vedomosti, našli ste si nových kamarátov a zažili množstvo zážitkov. Namáhavá práca bola nakoniec odmenená úspechom. Poďakovanie patrí všetkým pedagogickým i nepedagogickým pracovníkom, rodičom aj žiakom.

            Ďalšie fotografie si môžete prezrieť na nasledujúcom linku:

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
      • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
      • 37874004
      • 2021636056
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje