• „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 2022“

          •  

            Počas dní od 28.11.2022 do 5.12.2022 sa v našej základnej škole uskutočnila dobrovoľnícka aktivita:

            „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 2022.“

            Do tejto predvianočnej aktivity sa po prvýkrát zapojili jednotlivci, ale aj celé kolektívy našej školy. Spojili sa žiaci s cieľom obdarovať dôchodcov a osamelých ľudí. Za tento adventný čas prípravy sme vyzbierali 43 krabíc plných sladkých a teplých vecí s prianím zdravia, lásky a porozumenia.

            Vianočné krabice prišiel prevziať osobne pán Ing. Marcel Tribus /riaditeľ KTC Bardejov/, s uistením, že balíčky potešia a vyčaria úsmev tým, ktorí to počas Vianoc najviac potrebujú.

            Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom a učiteľom, ktorí sa zapojili do tejto predvianočnej aktivity a prajeme Vám pokojný advent.

            Mgr. Veronika Kriššová

          • OZNAM

          • Z dôvodu rýchleho šírenia sa chrípky a iných respiračných ochorení medzi deťmi a v zmysle Metodického usmernenia č.15/2005, čl.4- preventívne opatrenia na zamedzenie šírenia respiračných ochorení, znova zavádzame od zajtra t.j.15.12.2022  ranný filter na vstupe do školy /meranie teploty a dezinfekciu rúk/ a vysoko odporúčame deťom používanie rúšok v triedach počas vyučovania a pri pohybu po chodbách, v ŠKD.

            Ďakujeme za pochopenie

            Vedenie ZŠ s MŠ Pod papierňou 16A, Bardejov

          • Hodina kódu

          •  

            V rámci medzinárodného týždňa informatiky (5. - 11. 12. 2022) sa naši žiaci na krúžku programovania zapojili do najväčšieho vzdelávacieho podujatia na svete - Hodina kódu (Hour of Code).

            Hodina kódu je jedna hodina Úvodu do informatiky s cieľom odstrániť záhadnosť programovania a ukázať, že ktokoľvek sa môže naučiť základom programovania. Je to pravidelná každoročná celosvetová akcia, ktorej sa zúčastňujú desiatky miliónov žiakov z viac ako 180 krajín sveta.

            Cieľom masovej kampane bolo poskytnúť Hodinu kódu desiatkam miliónov žiakov v druhom týždni decembra, kedy slávime Týždeň vyučovania informatiky.

            Pre účastníkov sú trvalo k dispozícii jednohodinové výukové programy v rámci ktorých nie sú požadované žiadne predchádzajúce skúsenosti. Hodina kódu je určená pre všetkých od 4 do 104 rokov. Do akcie sa zapája takmer 75 000 organizátorov. 

             

            ...každé dieťa tak dostáva príležitosť zistiť viac o tom, ako fungujú technológie okolo nás...

             

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Zdobenie medovníkov

          • K Vianociam patria už tradične ozdoby, vianočné stromčeky, ale aj sladké maškrty. Perníky a medovníky by na vianočnom stole nemali určite chýbať. Čaro Vianoc si zažili už v predstihu žiaci 4.A. V Hornošarišskom osvetovom stredisku 7. decembra sa v tvorivých dielňach zahrali na „vianočných“ pekárov. Po krátkom výklade pani Mgr. Márie Harňakovej si sami vyzdobili chutné medovníčky. Sladké stromčeky, snehuliaci, hviezdičky, zvončeky, srdiečka, ale aj iné tvary medovníkov príjemne rozvoniavali. Deti s radosťou vypĺňali na medovníkoch prázdne miesta bodkami, čiarkami, aby boli čo najkrajšie. Originálne „dielka“ pochválili aj zamestnanci HOS. V ďalšej časti sme sa dozvedeli aj informácie z histórie medovnikárstva. Cech medovnikárov existoval v 14. storočí aj na území Slovenska v Bratislave. Významným strediskom pernikárov v Uhorsku bolo aj mesto Bardejov.

            Deťom sa program veľmi páčil a svoje pochutiny si odniesli domov vo vianočnom perníkovom balíčku.

            Mgr. Iveta Ondečková

          • Vianočná ikebana

          • Vedeli by ste si predstaviť vianočnú atmosféru bez vianočnej dekorácie? Je neoddeliteľnou súčasťou výzdoby našich príbytkov v čase Vianoc. Môžeme si ju kúpiť hotovú alebo si ju môžeme vyrobiť sami, vtedy má pre nás omnoho väčšiu cenu, pretože je to náš vlastnoručný výrobok. Nie je to však také jednoduché, ako sa to zdá na prvý pohľad.

            Do našej školy sme preto pozvali naslovovzatého odborníka – aranžérku pani Semankovú, aby nám pomohla vytvoriť pravé umelecké vianočné ikebany. 30. novembra sa v V. A triede na hodine výtvarnej výchovy uskutočnil kreatívny workshop výroby vianočnej dekorácie. Po krátkej inštruktáži pani aranžérky sa žiaci pustili do práce. Triedou sa vznášala omamná vôňa ihličia a pod šikovnými rukami našich kreatívnych žiakov začali vznikať krásne ikebany.

            Výsledok tvorivej práce našich piatakov si môžete pozrieť vo výstavných priestoroch školy. Výstava je súčasťou vianočnej súťaže o najkrajšiu ikebanu. Táto súťaž je určená pre všetkých školákov, preto neváhajte, nechajte sa inšpirovať, môžete vytvoriť vianočnú ikebanu aj doma. Najkrajšie ikebany budú odmenené vecnými cenami na Vianočnej akadémii. Naše poďakovanie patrí pani Semankovej, ktorá umožnila našim žiakom prežiť radosť z tvorby vlastného výrobku a ochotne poskytla materiál potrebný na výrobu.
            Mgr. Iveta Gočová - Benková

          • OVLÁDLI NÁS BIGFOOTI

          •  

            Na záujmovom útvare Roboty a programovanie pod vedením pani učiteľky Jančíkovej prichádza na rad ďalšia aktivita - ROBOTY. Žiaci majú postaviť robotov podľa návodu zo stavebnice Wukong 32 v 1, z ktorej dokážu postaviť až 32 rôznych stavieb. Začali sme jednoduchými projektami - robot Bigfoot, ktorý chodí dopredu a dozadu a kolotoč, ktorý sa točí dokola. Žiakom sa veľmi páčili a zažili sme s nimi veľa zábavy. 

            Teraz sa určite pýtate, ako sme robota rozhýbali? Na to nám poslúžil náš malý kamarát MICROBIT, s ktorým pracujeme aj na predmete Digitálne technológie. V programovacom prostredí MS MakeCode si pomocou rozšírenia Wukong vieme naprogramovať jednotlivé motory a tým nášho robota rozhýbeme. Tešíme sa už na ďalšie projekty :)

            Mgr. Lenka Jančíková


            (niektoré fotky môžu byť rozmazané z dôvodu, že roboty sa pri fotení hýbali)

            Pozrite si aj video, ako sa roboty hýbali.

          • ŠKD MÁ TALENT

          •  

            Každý z nás je obdarený nejakým talentom, niečím, čo ak bude rozvíjať a starať sa o to, prinesie svoju úrodu v pravý čas. Niekto vie krásne spievať, maľovať, či hrať na hudobný nástroj a neuvedomuje si, že je to dar, ktorý treba rozvíjať.

            Preto sme 24. 11. 2022 v ŠKD pripravili pre našich žiakov súťaž s názvom „ŠKD MÁ TALENT“. Všetci žiaci, ktorí navštevujú ŠKD mali možnosť prihlásiť sa do tejto súťaže u svojich vychovávateliek. A veru, žiakov, ktorí ukázali, že talent majú, bolo neúrekom. Tanec, spev, zvuk zobcovej flauty, či gitary roztancovali a rozospievali nielen publikum, ale aj porotu v zložení pani vychovávateliek Mgr. Z. Vantovej, Bc. M. Krellovej a pani učiteľky PaedDr. J. Binarovej. Nemôžeme nespomenúť krásne výtvarné práce, ale aj úžasnú ikebanu zo živých kvetov, ktorú vytvoril Dominik Gullák zo 4.B. Porota mala veľmi ťažkú úlohu, vybrať zo všetkých talentov ten NAJ, preto odmenila všetkých žiakov, ktorí sa do talentu prihlásili.

            Žiaci, boli ste všetci úžasní! Ďakujeme vám za krásny zážitok.

            Vychovávateľky ŠKD

          • Závislosti a mládež

          •  

            Človek sa vyvíjal a vyvíja sa aj dnes, menia sa  životné spôsoby, mení sa doba, mení sa aj život človeka. Byť mladým, znamená porozumieť sebe a zmyslu svojho života a pochopiť' problémy v ňom. Takmer v každej krajine sveta sú veľmi aktuálnym a závažným problémom rôzne závislosti. Ich príčiny môžu byť rôzne. Niekto sa chce za každú cenu uplatniť, vzdelávať a pracovať. Niekto sa utieka k rôznym závislostiam. Návykové látky trvale sprevádzajú človeka v jeho radostiach a starostiach. Najčastejšie je to pitie alkoholických nápojov, fajčenie a tiež aj drogy.

            Online hry, zábavné četovanie s priateľmi ,či sledovanie videí patria u detí k najobľúbenejším aktivitám. Čas pred obrazovkami im ubieha úplne inak ako v realite a mnohých to znepokojuje. Kedy sa nevinná zábava stáva nebezpečnou závislosťou? O týchto témach sa mohli žiaci VII.A a IX.A oboznámiť a diskutovať  s pani psychologičkou Benkovou Rybárovou  počas  besedy, ktorú pripravila pani učiteľka Simková  21.11.2022.

            Mgr. Simková

          • Pravda o drogách

          •  

            Od 14. 11. 2022 na II. stupni prebiehali besedy na tému „Pravda o zneužívaní liekov na predpis“. Tu sa žiaci mohli dozvedieť, že lieky na predpis sú čoraz väčšou "témou", inak povedané, populárnou drogou. Ako sa žiaci ZŠ  k takýmto liekom vôbec dostanú, nie je veľkou záhadou - dajú sa totiž kúpiť na internete (nie legálne, samozrejme)!!! Cieľom bolo dosiahnuť, aby deti a mladí dospievajúci skutočne rozumeli tomu, čo robí droga (nielen tá nelegálna) s ich telom a mysľou. Pani učiteľka Simková túto tému priblížila žiakom aj pomocou videa, v ktorom mladí ľudia, ktorí sa s touto drogou stretli, porozprávali, čo si museli vytrpieť, aby sa zbavili závislosti a čo to urobilo s ich telom a myslením. Poukázali na to, že lieky im často ponúkli ich najlepší kamaráti, len nikto im nepovedal, že môžu ohroziť aj svoj život. Žiakov téma veľmi zaujala.

            Mgr. Simková

          • Aktivita na hodine fyziky

          •  

            Vedeli ste, že voľným okom môžeme vidieť za dobrých pozorovacích podmienok aj 3000 hviezd? Alebo, že Venuša si vďaka veľmi hustej atmosfére udržuje na povrchu najvyššiu teplotu spomedzi všetkých planét našej slnečnej sústavy a vrhá na zem tieň viditeľný voľným okom? Tiež, že Webbov vesmírny teleskop úspešne nielen nahradil, ale v mnohom prevýšil Hubblov teleskop? Takéto, ale aj mnohé ďalšie informácie sa mohli dozvedieť naši ôsmaci na hodine fyziky. S nadšením sa pustili do vypracovania projektov na tému Astronómia. Vytvorili tak nielen pekné, ale zároveň aj kvalitné práce, ktoré každý z nich samostatne predstavil ostatným spolužiakom. Verím, že nadšenie vyvolané práve témou vesmíru prebudí v našich žiakoch "hlad" aj po ďalších vedomostiach. 

            Ing. Mgr. Gabriela Kotuliaková 

          • Detská univerzita - svet autobusov

          •  

            Predškoláci zo ZŠ a MŠ Pod Papierňou v Bardejove už netrpezlivo očakávali, čo nové im ponúkne ďalšie podujatie Detskej univerzity. Vo štvrtok 24. novembra navštívili servisné stredisko SAD v Bardejove. Pred odchodom sa oboznámili s tým, ako sa treba správať v dopravných prostriedkoch. Ale aj to, že v autobuse si musíme kúpiť lístok a ísť si sadnúť, aby sme nespadli.

            Na exkurziu sme sa odviezli autobusom MHD. Cestou sme pozorovali pána šoféra, cestujúcich, aj cestu okolo. Po vystúpení z autobusu smerovali naše kroky do servisu autobusov SAD v Bardejove.

            Pani učiteľky a  predškolákov v priestoroch servisu privítal vedúci technický pracovník. Ochotne nám vysvetlil, čo všetko zahŕňa komplexný servis opráv a údržby pre autobus.  Previedol nás všetkými „zákutiami“  objektu. Servisní pracovníci deťom predviedli, v čom spočíva náplň ich práce. Nájdu riešenie na každý technický problém, či poruchu autobusu.

            Servisní technici pri opravách a údržbách využívajú najmodernejšie nástroje a diagnostické prostriedky. Vykonávajú karosárske práce, robia komplexné opravy motora, pneuservis, lakovacie práce a práce na kúrení, vetraní a klimatizácii, ako aj elektrike.

            Deti sa živo zaujímali o prácu pri oprave autobusov. Jedným z najväčších zážitkov bola pre väčšinu z nich možnosť sadnúť si na sedadlo vodiča. Vyskúšali si aj zvuk klaksónu. Páčilo sa im čistenie autobusu v modernej automatickej umývacej linke s rotačnými kefami. Na záver tejto vydarenej návštevy sme sa všetkým zamestnancom poďakovali za ich ukážky a postrehy.

            Do škôlky nás bezpečne odviezol šofér autobusom, čo ešte viac umocnilo dojmy z tohto dňa. Bol to jednoducho veľký zážitok, na ktorý budú predškoláci ešte dlho spomínať.

            Celý program sa deťom veľmi páčil a po takejto skúsenosti majú najmä chlapci už dnes vyriešenú otázku svojho budúceho povolania – stanú sa vodičmi autobusu.

             

            Mgr. Iveta Ondečková

          • Imatrikulácia prvákov

          • Milou tradíciou na našej škole sa stalo, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „ veľkých“ žiakov, čiže imatrikulácia. Stretli sme sa dňa 16.10.2022 s veľkým publikom, ktoré tvorili ich rodičia a príbuzní.. Na začiatku tohto slávnostného aktu nám program spestrili naši prváčikovia svojím krásnym  programom. Spolu sme si zaspievali, zatancovali a v ich podaní zazneli aj krásne a milé verše. Prostredníctvom imatrikulácie deti ukázali svoju húževnatosť, odvážnosť ale aj šikovnosť a za to boli odmenení peknými darčekmi. Pán riaditeľ každého prváka veľkou kúzelnou ceruzou slávnostne pasoval za žiaka našej školy a prijal ho do našej školskej rodiny.

            Milí prváci, prajeme  Vám veľa šťastia, úsmevov a úspechov v škole !

            Mgr. M.Šarniková, Mgr.J.Baranková

          • Komiksiáda alebo komiksom k čítaniu

          • Komiksové filmy a knihy majú aj medzi deťmi veľa fanúšikov. Vďaka obrázkom sa dieťa rýchlejšie dostane do príbehu a udrží pozornosť počas celého deja. A to je dobrý základ pre budúce čítanie náročnejších kníh. Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou už tradične vyhlásila súťaž "Komiksiáda alebo komiksom k čítaniu". Táto súťaž je organizovaná od roku 2012 a teší sa postupnému nárastu záujmu zo strany detí a mládeže z celého Slovenska. Svedčí o tom rekordný počet 146 prihlásených komiksových prác za rok 2022.

            Do vytvárania komiksov sa s chuťou zapojili aj žiaci 4.A a žiačky 8.A triedy. Komiks tvoria najčastejšie obrázky a tzv. bubliny. Pomenovanie pôvodne vzniklo z anglického „comic strip“ - komický pás. Súťažiaci svoje komiksy najskôr prezentovali v okresnej knižnici D. Gutgesela v Bardejove. Za svoje snaženie získali diplom a vecné ceny, ktoré im odovzdala pracovníčka knižnice Mgr. Jana Lipková. Vo svojich kresbách a textoch rozprávali príbeh a opisovali nejaký dej a sprostredkúvali informácie.  Boli to príbehy o super hrdinoch,  vzťahoch medzi kamarátmi, o prírode, zvieratách, ale aj Rozprávka o Laktibradovi a Lomidrevovi, o stratenom poklade aj ďalšie zaujímavé témy.

             

            Významný úspech v tejto celoslovenskej súťaži dosiahla  žiačka 4.A triedy Nela Holodová, ktorá vo svojej kategórii, získala 2. miesto. Vytvorila komiks s názvom: Ako zvieratká utiekli z cirkusu.

            Čestné uznanie a vecné ceny získali žiaci 4.A triedy: Michaela Briľáková,  Jozef Chovanec, Nela Juročková.

             

            Komiksové práce vyhodnotil spisovateľ a ilustrátor doc. PhDr. Peter Karpinský, PhD.

            S komiksom je čítanie zábava.

             

            Mgr. Iveta Ondečková

             

             

          • Projekty s micro:bitmi

          •  

            Na povinne voliteľnom predmete Digitálne technológie pod vedením pani učiteľky Mgr. Lenky Jančíkovej sa žiaci učia programovať mini počítač BBC micro:bit v blokovo orientovanom prostredí Microsoft MakeCode. Žiaci začali od úplných základov, kde sa zoznámili so základnými časťami micro:bita, ktoré na ňom vedeli reálne aj nájsť. Naučili sa využívať základné príkazy, vedia prepojiť micro:bit s počítačom a stiahnuť doňho pripravený program. Na predmete budú žiaci vytvárať množstvo projektov, kde ukážu svoje nadobudnuté vedomosti, zručnosti a tvorivosť. Tak to bolo aj dnes, kedy žiaci prezentovali svoje výtvory, napr. digitálnu menovku, digitálny volant, tablet alebo obraz. Tešíme sa na ďalšie práce žiakov.

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Prvé stretnutie s programovaním

          •  

             

            Na krúžku Roboty a programovanie pod vedením pani učiteľky Mgr. Lenky Jančíkovej sa žiaci od začiatku školského roka venovali programovaniu na stránke Code.org. Code.org je nezisková organizácia, ktorej cieľom je povzbudiť ľudí, najmä žiakov a študentov škôl, aby sa učili informatiku. Webová stránka obsahuje bezplatné lekcie kódovania, zvuky a mnoho ďalších vecí, ktoré študentom pomáhajú pri plynulom kódovaní. Najmenší žiaci začali od úplných základov programovania, kde pomocou šípok navigovali vtáka Red z Angry Birds, aby sa dostal k prasiatku Minion. Aj vďaka tomuto „rozprávkovému“ vzhľadu (Angry Birds, Frozen, Ice Age, Minecraft a iné)  je toto programovanie pre deti motiváciou, zábavou a takmer nemyslia na to, že sa pri tom učia a rozvíjajú svoje informatické myslenie. Starší žiaci začala trochu na vyššej úrovni, kde je už potrebné ovládať aj čítanie. Je úžasné počúvať výkriky žiakov, ako sa im darí, ako zvládli ďalší level, ako sa tešia na ďalší... A dokonca naši dvaja druháčikovia (Sebastián Marek Miko a Radoslav Kališ) už ukončili svoj prvý kurz (Course B) a dostali za to certifikáty. Srdečne blahoželáme a veríme, že budú radi pokračovať aj v ďalších kurzoch, ktoré nás čakajú. A keďže náš krúžok má v názve aj „Robotov“, mali by sme sa s nimi zoznámiť, čo poviete? Pochválime sa nabudúce. 😊

            Mgr. Lenka Jančíková

          • Najkrajší tekvicový panák

          • Najfarebnejšia časť roku akou bezpochyby jeseň je, inšpiruje rôznych umelcov, výtvarníkov
            ale aj neumelcov, jednoducho všetkých, ktorí radi tvoria k tvorbe jesenných dekorácií.
            Halloweenská tekvica je asi najobľúbenejšou súčasťou jesennej výzdoby našich príbytkov na
            svete. Malí aj veľkí panáci z tekvíc zavítali aj do našej školy, aby nám zútulnili naše prostredie
            a zároveň preukázali šikovnosť a zručnosť žiakov, ktorí ich vyrobili alebo ich pomáhali
            vyrobiť. Všetky tekvičky sú krásne a originálne. Pravidlá súťaží sú však neúprosné
            a najkrajšou tekvicou môže byť len jedna. Rozhodovanie bolo naozaj ťažké, napokon porota
            rozhodla takto.
            Najkrajším tekvicovým panákom a zároveň 1. miesto v súťaži získala tekvica súrodencov Nely
            a Olivera Holodových, IV. A.
            2. miesto – Dimitrij Gmitter, IV. A
            3. miesto – Ema Dinisová, II. A

            Porota sa rozhodla udeliť aj Cenu poroty tekvičke z textilu Sabínky Rohaľovej, II. A
            Odovzdávanie vecných cien sa uskutoční na Vianočnej akadémii v decembri, okrem žiakov,
            ktorých tekvičky sa umiestnili na víťazných miestach, si ocenenie za svoju prácu odnesú aj
            ostatní žiaci, ktorí sa zapojili do súťaže. Víťazom blahoželáme.
            Mgr. Iveta Gočová - Benková

        • Exkurzia do planetária v Prešove
          • Exkurzia do planetária v Prešove

          • Vo štvrtok, 27.októbra 2022, sa žiaci 4., 5., 6., 7. a 9.ročníka zúčastnili exkurzie do planetária v Prešove, ktorú zorganizovala p.uč. Lenártová. Pri tejto hromadnej akcii s 85 žiakmi jej boli nápomocní kolegovia – p.uč. Ondečková, Kotuliaková, Jančíková, Soušek a p.asistentka Vargová. Žiaci si mali možnosť zaujímavou formou zopakovať svoje poznatky, ktoré sa teoreticky naučili na hodinách prírodovedy, geografie a fyziky a zároveň sa dozvedieť  veľa nových informácií. V prednáškovej sále sa prostredníctvom audiovizuálneho programu dozvedeli informácie o vesmírnych telesách Slnečnej sústavy  - o Slnku, o planétach, mesiacoch, kométach, meteoritoch, ďalej o histórii a súčasnosti kozmonautiky, o iných hviezdach, o pohyboch Zeme, o dňoch rovnodenností a slnovratov. V samotnom planetáriu mohli vidieť nočnú hviezdnu oblohu. Vypočuli si zaujímavosti o vesmíre, o našej galaxii - Mliečnej ceste, o známych súhvezdiach, o zdanlivom pohybe Slnka po oblohe, o fázach Mesiaca, o rozdieloch medzi letným a zimným dňom. Veríme, že si všetci odniesli z exkurzie len samé dobré dojmy a zážitky.

                        Mgr. Jana Lenártová

          • Tekvicová párty

          • Posledný deň pred jesennými prázdninami vo štvrtok 27.10.2022 sa v každom oddelení ŠKD konala Tekvicová párty. Do tried vyzdobených tekvicami, duchmi, netopiermi prichádzali žiaci v maskách od výmyslu sveta. Ježibaby, strašidlá, zombíci, kostlivci a iné bytosti sa prišli zabaviť – zasúťažiť si, zatancovať. Pre každého bola pripravená malá odmena a domov odchádzali unavení, ale spokojní a plní zážitkov.

            Vychovávateľky ŠKD

             

        • OKTÓBROVÝ OVOCNÝ TÝŽDEŇ
          • OKTÓBROVÝ OVOCNÝ TÝŽDEŇ

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy (16. 10.) sa v týždni od 17. do 21. októbra všetci žiaci našej školy spolu so svojimi vyučujúcimi zapojili do rôznych aktivít spojených s týmto dňom. Žiaci tried s NKS (I.B, II.B, III.B, IV.B) sa bravúrne zhostili úlohy, a to zhotovením veľkého panáka z ovocia a zeleniny. Žiaci  I.A okrem zhotovovania zaujímavých ovocných tanierov, kreslili ovocné misy a zahrali si interaktívnu hru o ovocí a zelenine. Druháci tiež vymysleli nápadité ovocné taniere.  Žiaci III.A a IV.A tvorili  zaujímavé výtvory, z ktorých niektoré budú určite zaradené k oceneným. Piatakom sa páčilo tvoriť ovocné misy, no najviac  im chutili ovocné smoothie a koktaily. Šiestaci a siedmaci si jednoducho pokrájali to, čo si doniesli a potom aj s chuťou zjedli. Ôsmaci a deviataci sa najviac zamerali na zhotovovanie výtvorov, a keďže si dali veľmi záležať, mnohé z nich budú tiež ocenené. Na celej hromadnej aktivite  bolo najlepšie to, že si všetci uvedomili nevyhnutnosť každodenného konzumovania ovocia a zeleniny, pretože vitamíny sa nám do zásoby neukladajú a sú dôležité na podporu našej imunity, tak nevyhnutnej v tomto období.

                                                                                                                Mgr. Jana Lenártová​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            Foto z 1.A

            Foto z 2.A

            Foto z 3.A

            Foto zo 4.A

            Foto z NKS tried

            Foto z 5.A triedy

            Foto zo 6.A a 7.A

            Foto z 8.A

            Foto z 9.A

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
      • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
      • 37874004
      • 2021636056
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje