• Dôležitý oznam pre rodičov

          • Oznamujem rodičom, že žiak pri nástupe do školy 2.9.2020 musí odovzdať vyplnené potvrdenie o zdravotnom stave a dezinfekčnosti.

            Toto potvrdenie je možné si vytlačiť zo stránky školy /link v pravo hore/, alebo si ho môžete vyzdvihnúť v škole v piatok 28.8.2020  v čase od  8,30-12,00 hod.

            Formulár vám v škole odozdá poverený zamestnanec, alebo kontaktujte triedneho učiteľa.

          • Pravidlá pre rodičov k nástupu na do školy od 2.9. 2020 v ZŠ

            • Vchádzať výhradne cez hlavný vchod. Prechod cez materskú školu nie je možný a je zákaz využívať aj iné vstupy ako napr. telocvičňu.
            • Žiak alebo rodič pri nástupe predkladá vyplnené a podpísané vyhlásenia o zdravotnom stave a bezinfekčnosti. Odovzdá pri vstupe poverenej osobe.
            • Vstup je povolený len s rúškom. Žiak musí mať min. jedno náhradné rúško. Každé dieťa má v skrinke rúško v sáčku (1ks ako rezervné). Rezervné rúško ostáva stabilne v skrinke, neprenášate ho domov.
            • Vstup rodičov do budovy školy je zakázaný s výnimkou rodičov žiakov prvého ročníka na nevyhnutne potrebný čas.
            • Pri vstupe do budovy je povinná dezinfekcia rúk všetkých žiakov a zamestnancov
            • Príchod do školy je možný od 7.30 – 8.00. Ak žiak nepríde do 8:00 hod, dieťa je automaticky vyhlásené. Nie je potrebné informovať alebo volať.
            • V priebehu celého dňa, je nutné byť dostupný na telefóne, ktorý ste nahlásili triednemu učiteľovi, ak by sa zhoršil zdravotný stav žiaka.
            • Žiaci končia vyučovanie obedom. Žiaci 1. stupňa môžu využívať školský klub detí. Poobede žiaci odchádzajú v sprievode vyučujúceho. Rodičia môžu deti počkať pred budovou školy pri dodržaní odstupov.
            • Všetky deti z ŠKD musia byť do 16:30 hod vyzdvihnuté z pobytu v škole.
            • V prípade dobrého počasia od 15:00 hod. budú deti ŠKD vonku. Dieťa preberáte odtiaľ. Deti budú pripravené na odchod domov.

             

            REŠPEKTOVAŤ VŠETKY PRAVIDLÁ A POKYNY

            Ďakujeme, spoločne to zvládneme.

             

             

            Teší sa na Vás celý kolektív ZŠ s MŠ Pod papierňou 16A,

            BUĎME K SEBE TOLERANTNÝ A ZDRAVIE JE VŽDY NA PRVOM MIESTE

          • Informácia k stanovému táboru

          • Stretnutie 5.8.2020 o 8.30 hod. na autobusovej stanici

            Deti musia mať turistické oblečenie, hygienické potreby, spacák, karimatku, ešus (alebo plastový pohár, tanier a vlastný príbor - pozor nie jednotrázové), k autobusu doniesť Prehlásenie o zdravotnom stave dieťaťa a kartičku poistenca - môže byť aj kópia. Vreckové odporúčame do 10 Eur.

          • Nástup žiakov 6. - 9. ročníka - dôležitá informácia

          • Vážení rodičia, milí žiaci,    
            v súlade s rozhodnutím Úradu verejného zdravotníctva, v zmysle Usmernenia ministerstva školstva o obnovení vyučovania v 6.-9. ročníku a na základe spoločného záveru porady  riaditeľov základných škôl, ktorej predmetom bolo  posúdenie organizačných a prevádzkových možností jednotlivých škôl , pri zachovaní prísnych  hygienických pravidiel,  v záujme ochrany zdravia žiakov, nastúpia žiaci týchto ročníkov do škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Bardejov  v termíne 29.-30. júna. O organizácii vyučovania v týchto dňoch získate informáciu na stránkach jednotlivých základných škôl. 
                                                                                                                                        Mgr. René Semanišin
                                                                                                                       vedúci odboru  školstva a kultúry

          • Zmena organizácie vyučovania

          • Usmernením ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zo dňa 12. 3. 2020 sa prerušuje vyučovanie v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane, na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu z dôvodu zamedzenia šírenia respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVI-19.
            Počas uzavretia školy budú učitelia zverejňovať učebné materiály, učivo a úlohy každý deň podľa rozvrhu cez edupage. Bolo by vhodné, aby žiaci čo najskôr reagovali na zadané úlohy, aby sa im učivo nehromadilo a boli tak v kontakte so školou.
            Tieto dva týždne sú určené na zamedzenie šírenia koronavírusu, nie sú to prázdniny, preto chceme poprosiť žiakov a ich rodičov, aby zodpovedne pristupovali k tejto mimoriadnej situácii, zdržiavali sa výlučne v domácom prostredí a neohrozovali tak svoje zdravie. 
            Za porozumenie ďakujeme                             Vedenie školy

          • EXPERTI v našej škole

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže pre žiakov 5. - 9. ročníka základných škôl a žiakov stredných škôl EXPERT geniality show a zaradili sme sa tak medzi 663 škôl a 13 836 žiakov, ktorí zabojovali o titul Expert v danej oblasti, v ktorej sú "doma". Súťažiaci si vyberali 2 témy zo 6 možných (Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English, Góly, body, sekundy), ktoré im naozaj idú a mohli tak prezentovať svoje vedomosti zodpovedaním prislúchajúcich náročných otázok. Piataci a šiestaci mali pripravené témy Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Pohľad na ich prácu bol naozaj očarujúci. Veď posúďte sami (pozri foto :) ). A výsledky sú nasledovné: expertkou v oblasti Päť jazykov kultúry sa stala Dominika Prachárová z 5.A, expertmi v oblasti Ako funguje svet zase Liliana Rabatinová a Kamil Šoltýs, obidvaja zo 6.A. Ostatní žiaci sa snažili tiež, no neumiestnili sa v štvrtine najúspešnejších z celého Slovenska. Všetci však zažili pekné chvíle a odmenení boli diplomom a malým darčekom. Blahoželáme!     

            Ing. Mgr. Gabriela Kotuliaková

          • Hviezdoslavov Kubín - II.st

          • Dňa 10.3.2020 sa na našej škole uskutočnila recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie a prózy. Na súťaži sa zúčastnilo 16 žiakov II. stupňa. V porote zasadli Mgr. Viera Deďová, Mgr. Milena Delejová a Mgr. Veronika Kriššová. A ako to všetko dopadlo?

            Poézia II. kategória

            1. miesto    Tadeáš Daňko V.A
            2. miesto    Filip Lazor  VI.A
            3. miesto    Michal Polčin V.A

            Próza II.kategória

            1. miesto   Kamil Šoltýs VI.A
            2. miesto   Dominika Prachárová V.A
            3. miesto   Ivana Chovancová V.A

            Poézia III.kategória

            1. miesto   Alexandra Šuťáková IX.A
            2. miesto   Charlota Bartkovská VII.A
            3. miesto   Gabriel Ivančo VIII.A

            Próza III. kategória

            1.miesto   Martin Lešičko

            Víťazi školského kola budú našu školu reprezentovať na okresnej súťaži. Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

            Mgr. Milena Delejová

            A ešte odovzdávanie cien

          • Hviezdoslavov Kubín- I.st

          • Aj žiaci 2.- 4. ročníka sa dňa 10.3.2020 zúčastnili na  školskom kole spomínanej súťaže, Hviezdoslavov Kubín. Svoj recitačný talent predviedli 7 žiaci zo ZŠ Pod Papierňou 16 A. Vzhľadom na výskyt ochorenia sa na súťaži nezúčastnili  žiaci zo Základných škôl obvodových obcí. V porote boli Mgr. Viera Deďová, Mgr. Iveta Ondečková a Mgr.Jana Šoltésová. Žiaci nám pripravili nevšedný zážitok z krásneho umeleckého slova. U súťažiacich sa hodnotil najmä výber textu, zvuková stránka reči, ovládanie textu a jeho prednes. Porota mala naozaj ťažkú úlohu pri určovaní prvenstva.

            Výsledky školského kola súťaže v prednese poézie a prózy sú nasledovné:

            Poézia I. kategória

            1. miesto    Natália Jacenková   IV.A
            2. miesto    Sára  Slimáková       IV.A    2. miesto  Alexandra Demjanovič III. A
            3. miesto    Vanesa Švecová      II.A

            Próza I.kategória

            1. miesto   Simona Bilá                IV.A
            2. miesto   Miriam Németová    III.A
            3. miesto   Sebastian Prachár     II.A

            Súťažiaci boli ocenení potleskom a odmenení knižnými cenami a diplomom.

            Mgr. Iveta Ondečková

             

            A ešte odovzdávanie cien

          • Karneval

          • Tradíciou býva, že každý rok vo februári v Základnej škole s materskou školou Pod papierňou slávime Fašiangy, ktoré sú plné zábavy, smiechu a radosti.  

            V piatok, 21. februára sa školáci prvého stupňa dočkali a obliekli si svoje obľúbené masky. Karneval bol zahájený moderným tancom v podaní piatakov. Po vystúpení sme slávnostne otvorili karneval, kde sa nám všetky masky predstavili a prezradili nám, prečo si vybrali práve takúto masku. Karnevalovú zábavu nám odštartoval riaditeľ školy a to vystrelenými konfetami. Bola výborná zábava, zatancovali sme si na známe piesne ako Macarena, Keď si šťastný, pravá ruka vpred a pod. Na karnevale nechýbalo občerstvenie a sladké pochutiny. Pre žiakov sme mali pripravené aj rôzne súťaže ako beh cez prekážky, hod na kôš, kužele a kruhy. Taktiež bol aj balónový tanec, kde víťazom sa stala dvojica Sárka Syrovatková s Lilianou Kamenskou. Na záver nechýbalo ani vyhodnotenie masiek a najlepších tanečníkov. Ocenených bolo 10 masiek. 1. miesto získal Paľko Rezák ako dažďový obláčik, 2. miesto Daniel Dančišin ako pantomimista teda Mím, 3. miesto minecraft získal Jožko Adamčo, 4. miesto Dimitrij Gmitter tiež ako minecraft. Najlepším tanečníkom karnevalu sa stal Janík Železný a najlepšou tanečníčkou bola Sárka Syrovatková. 

             Bol to deň plný radosti a zábavy a práve preto si fašiangové tradície budeme zachovávať aj naďalej. 🙂                                                                               Mgr. Monika Marková

            Prehľad masiek

            Zábava

            Odovzdávanie cien najlepším maskám

          • Dejepisná olympiáda

          • Je krásne slnečné ráno, Deň svätého Valentína. Žiaci z desiatich  základných škôl sa zúčastnili obvodového kola Dejepisnej olympiády na ZŠ s MŠ, Pod Papierňou 1, v Bardejove.

            Nadobudnuté vedomosti z histórie mohlo ukázať 41 žiakov zo 6. – 9. ročníka. V úvode sa k žiakom prihovoril a poprial veľa úspechov pri písaní testov za OŠaTK Ing. Peter Mydlo a vyučujúca dejepisu, ktorá organizovala olympiádu Mgr. Nataša Simková.

            Na priebeh olympiády dozerala odborná porota.

            Predseda  poroty: Mgr. Nataša Simková zo ZŠ s MŠ, Pod papierňou 16A

            Členovia poroty:  Mgr. Viera Cmarová zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

                                   Mgr. Valéria Bačová zo ZŠ Wolkerova 10

                                   Mgr. Beáta Skreptáčová zo ZŠ Komenského 23

            Po sčítaní bodov z vybraného učiva, monotematickej časti a  regionálnej histórie najúspešnejšími žiakmi boli:

            Kategória F

            1.  miesto              Rabatinová Liliana               ZŠ s MŠ, Pod papierňou 16A      

            2.  miesto              Krjaková Nina                      ZŠ Komenského 23

            3.  miesto              Dunčák Jakub                       ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

            Kategória E     

            1. miesto               Bereščáková Barbora            ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

            2. miesto               Lešičko Martin                      ZŠ s MŠ, Pod papierňou16A

            3. miesto               Homzová Sonja                     ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

            Kategória D

            1. miesto               Chovan Samuel                    ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

            2. miesto               Jurek Filip                            ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

            3. miesto               Kožlejová Michaela             ZŠ Komenského 23          

            Kategória C

            1. miesto               Bereščáková Bibiána              ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

            2. miesto               Hlavinková Linda                  ZŠ Komenského 23

            3. miesto               Zachardalová Júlia              ZŠ s MŠ, Pod papierňou 16A

            Títo žiaci boli odmenení diplomami a vecnými cenami. Súťažiaci prvého a druhého miesta kategórie E,D,C budú reprezentovať náš okres na krajskom kole Dejepisnej olympiády v Prešove. Všetkým držíme palce. Dúfame, že aj v budúcnosti žiakov budú zaujímať udalosti, ktoré sa stali v dejinách národov, krajín a vo svete „Kde niet poznania minulosti, nemôže byť ani vízia budúcnosti.“( R. Sabatier, francúzsky spisovateľ)

                                                                                                          Mgr. Nataša Simková

             

          • Úspech v okresnom kole Matematickej olympiády

          • Dňa 29. januára 2020 sa v priestoroch Základnej školy Bartolomeja Krpelca uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5. a 9. ročníka. Našu školu reprezentovala v kategórii MO Z5 Dominika Prachárová z 5.A a v kategórii MO Z9 Júlia Zachardalová a Martin Kačmár z 9.A. Najviac sa darilo Dominike Prachárovej, ktorá sa so ziskom 15 bodov umiestnila na krásnom 2. mieste. Dominike srdečne gratulujeme a ostatným súťažiacim ďakujeme za vzornú reprezentáciu.                           Ing. Mgr. Gabriela Kotuliaková

          • Naši žiaci úspešní na Okresnom kole GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY

          •        V tomto školskom roku sa do školského kola geografickej olympiády prihlásilo až 15 žiakov našej školy a zmeralo si sily v 3 kategóriách.

            Najviac žiakov (7) sa zúčastnilo v kat.G (5.roč.) - T.Daňko, J.Dlhá, F.Fedorš, I.Chovancová, B.Matej, K.Mihalenková, D.Prachárová.

            V kat.F (6. a 7.roč.) si vyskúšali svoje vedomosti a zručnosti 4 žiaci - K.Adamčová, M.Lešičko, T.Šima, K.Šoltýs a v kat.E (8. a 9.roč.) tiež 4 žiaci - S.Bohinská, M.Kačmár, J.Zachardalová, Š.Benka.

            Umiestnili sa takto:

            v kategórii .G:

            1.miesto. Filip Fedorš, V.A , 

            2.miesto: Tadeáš.Daňko, V..A, 

            3.miesto. Klára.Mihalenková z V.A,                                                           

            v kat.F: 1.m. M.Lešičko, 2.m. K.Adamčová,  3.m. T.Šima zo VII.A,     

             v kat.E: 1.m. M.Kačmár, 2.m. J.Zachardalová, 3.m. S.Bohinská z IX.A.                                       

            Prví dvaja resp. traja žiaci z každej kategórie (spolu 7) reprezentovali našu školu v okresnom kole GO, ktorá sa konala dňa 6. 2. 2020 a na ňom sa našim žiakom mimoriadne darilo. Filip Fedorš z V.A a Martin Lešičko zo VII.A obsadili vo svojich kategóriách pekné 3.miesto. A najväčší úspech, krásne 1.miesto, v kat.E zaslúžene dosiahol Martin Kačmár z IX.A. Umiestneným žiakom srdečne blahoželáme a M.Lešičkovi a M.Kačmárovi prajeme veľa úpechov pri reprezentácii našej školy na krajskom kole. Držíme prsty!                                                                           Mgr. Jana Lenártová     

            školské kolo

            Odovzdávanie diplomov a cien za umietnenie v okresnom kole

          • Deň Sv. Valentína

          • V našej spoločnosti sa stalo zvykom, že si v  Deň sv. Valentína, t.j. 14.2.  ľudia vo väčšej miere vyjadrujú  lásku, priateľstvo,  poďakovanie.

                 Aby sme aj my, svojim kamarátom, pedagógom, či iným zamestnancom školy mohli vyjadriť poďakovanie, už  niekoľko rokov  na našej škole funguje Valentínska pošta.

            Je to schránka , do ktorej žiaci a zamestnanci školy vhadzujú krásne Valentínky, ktorými chcú potešiť spolužiakov, priateľov, pedagógov, či zamestnancov školy, tých ktorých majú radi.

                Tento rok naša Valentínska schránka, na rozdiel od predchádzajúcich rokov, „praskala vo švíkoch“. Našli sme v nej cez 200 krásnych, i menej pekných Valentínok. Všetky redakčná rada  v piatok, 14.2. 2020 doručila do rúk adresátov.

            Pýtate sa kto ich dostal najviac?  

            Zo žiakov to bola suverénne  Diana Billá zo 6.A, ktorej bolo adresovaných až 18 Valentínok. Za ňou to boli dievčatá zo 7.A - Tímea Lazurová, Lenka Soroková a Charlot Bartkovská,  ktoré dostali po 7 Valentínok.

            Z pedagógov zvíťazil pán riaditeľ PaedDr.Ján Lazor, ktorý dostal 4 Valentínky.

            Najviac Valentínok redakčná rada doručila do 7.A- spolu 61 kusov,  2.miesto obsadila 5.A- do ktorej bolo doručených 30 kusov, na 3.mieste -  9.A- 28 kusov a tesne za ňou 6.A s 28 Valentínkami.

               Sme radi, že sa Vám táto aktivita páčila a sľubujeme, že na budúci rok pripravíme väčšiu schránku, aby sa tam zmestili aj v rozmerovo väčšie pozdravy. Veríme, že túto možnosť využijete aspoň tak, ako tento rok.

            Mgr. Viera Deďová

          • Projekt "VIEM ČO ZJEM"

          •             V tomto školskom roku p.uč. Jana Lenártová zapojila žiakov V. A, VI. A a VII. A do projektu "VIEM ČO ZJEM", ktorý je iniciovaný spoločnosťou Nestlé Slovensko a realizuje sa s odporúčaním MŠVVaŠ SR. Odborným partnerom je Ústav verejného zdravotníctva SR (ÚVZSR). Jeho cieľom je motivovať žiakov základných škôl k vyváženému životnému štýlu, správnym stravovacím návykom a podporiť ich záujem o pohybové aktivity. Prvá aktivita bola zrealizovaná 24. januára 2020 pracovníčkou Regionálneho ÚVZSR p. Klimovou, ktorá postupne podľa jednotlivých tried realizovala s našimi žiakmi prednášku na tému "Hygiena potravín". Pomocou zábavných aktivít a diskusie žiaci preskúmali, ako zaistiť neškodnosť potravín, ako chrániť svoje zdravie a vyvarovať sa vďaka správnej hygiene rôznym chorobám. Vďaka lekcii sa žiaci naučili, ako a na akých miestach by sa mali správne potraviny skladovať a ako s nimi hygienicky pracovať. Oboznámili sa aj so zložením potravín, ich trvanlivosťou, ktorá je zobrazovaná na zadnej strane obalov. V závere si žiaci nové informácie a postrehy vyskúšali pomocou interaktívnej hry, ktorá ich veľmi zaujala.

                                                                         Mgr. Jana Lenártová

          • OZNAM školskej jedálne - obedy

          • Poplatky na stravu za mesiac  Január     2020

                              Réžia  január až jún     12 eur.

                                    Desiata Zš I. st. II. st.......0,50........18dní....9, eur

                                     Desiata P ročnik ..........0,50......18 dní....9,  eur  

             

                                           MŠ    .................... 18 dní ...... 26,66.-eur

               (Cena 1 stravného lístka 1,37 eur +2.- režijné náklady paušál na mesiac )

            Mš Predškoláci strava doplatok .18 dní ...3,06 eur               (Cena 1 stravného lístka 1,37 eur )

            Dospelí .................18dní................... 21,08 eur

              Stravné lístky sa budú predávať v jedálni pri okienku u vedúcej  jedálne:                                            

                        8.1.2020 od 7,30 – 15,30

                          9.1.2020 od 7,30 – 15,30 

                  

            V zmysle zmien a doplnkov VZN Mesta BARDEJOV č.79/2008 schválených MZ dňa 13.12.2012 sa určuje príspevok na čiastočnú úhradu režijných nákladov v školských jedálňach (čiastočná úhrada za zničený nábytok, taniere, poháre, príbory atď), ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa alebo žiaka vo výške 2 paušál na mesiac  s platnosťou od 1.9.2019.

                              Vedúca ŠJ

          • VIANOČNÁ AKADÉMIA

          • Už po niekoľkýkrát v deň posledného školského dňa v starom kalendárnom roku vyučujúci spolu s vybranými žiakmi pripravili predvianočné stretnutie s hudbou, hovoreným slovom, scénkami, vinšami i tancom v telocvični našej školy. Podujatie otvorili žiačky tretieho ročníka, ktoré vo východoslovenskom nárečí prítomných privítali a informovali o obsahu programu: „Hneška uvidzice i učujece: Parobkoch z druhého stupňa. Podarené dzeci z materskej školky. Predstavia še Vám žiaci z dramatického krúžku. I recitovane budze. I Alžbetka s Jakubkom a Perinbabu dojdu. I pirka še tu parac budu. I Šmolkoch spatrice.“

            Účinkujúci svojím vystúpením navodili nevšednú sviatočnú atmosféru. Prítomní si vypočuli pekné vianočné piesne a koledy, vychutnali si radosť z pohybu pri tanečných kreáciách našich najmenších detí i väčších žiakov.

            Program ukončili už spomínané tretiačky vinšom:

            A my Vám vinčujeme na tote ščešlive šviatky

            Krista Pána narodzene,

            žeby Vám Pán Boh dal zdravia, ščesca, hojneho Božskeho požehnaňa

            a po šmerci kraľovstvo nebeske.

             

            Nech laska, pokuj tej noci

            cicho pridze ku Vám

            a v novim roku veľo zdravia

            a veľo ščesca Vám...

             

            Vianoce čisté a bile jak šnich,

            v živoce len radosc, zdravie i šmich.

             

             Záverečné slovo k hosťom mal pán riaditeľ Lazor.

            Ta dzekujeme, že sce prišli a dovidzeňa.

            Mgr. Emília Sovičová

             

            Foto: Ing.Martin Šamudovský

          • Pomoc Prešovu

          • Tohtoročný čas adventu a Mikuláša bol pre obyvateľov Prešova na Mukačevskej ulici poznačený hroznou tragédiou.  O udalosti spojenej s vyhoretou bytovkou boli žiaci a zamestnanci školy oboznámení cestou školského rozhlasu. Po minúte ticha za zosnulých sme prišli s výzvou finančnej pomoci obyvateľov spomínanej bytovky. 

                Ku dňu 13.12 2019 bolo vyzbieraných 500 E. Do zbierky sa zapojil aj kolektív zamestnancov potravín Makos a Pekáreň. Možnosť mali vyjadriť spolupatričnosť aj obyvatelia sídliska Družba. 

                  Hovorí sa, že v núdzi poznáš priateľa. Ukázalo sa a teší nás, že postihnutí týmto nešťastím v ČIERNY PIATOK majú veľa priateľov ako na Slovensku i v zahraničí.

                   Celú vyzbieranú sumu do posledného centa odvedieme na transparentný účet mesta Prešov a budú vyplatené ľuďom, ktorí prišli o svoj domov a najbolestnejšie o svojich príbuzných.

                    Všetkým prispievateľom za solidaritu patrí               VEĽKÁ  VĎAKA

                                                                                            Mgr. Anna Fedorková

          • Vianočná burza

          • V ŠKD máme šikovné a kreatívne detičky, ktoré vlastnoručne vyrábali rôzne ozdoby a vďaka tomu sme prispeli aj do vianočnej burzy. Vyrobili sme Ježiška v jasličkách, Mikuláša, sobíka, snehuliaka, elfov, či snehové vločky. Tieto výrobku môžu použiť ako ozdobu na stromček alebo ako dekoráciu do kvetináča. Deti z ŠKD 2 triedy prispeli tiež výrobkami a vyrábali rôzne vianočné vence. Trvalo nám to dva týždne, ale oplatilo sa, lebo výrobky vyzerajú excelentne a deti sa tomu veľmi tešili. Posúďte sami. J

                                                                                                          Mgr. Monika Marková

          • Vianočný stromček pri ŠKD

          • Vianoce sú predo dvermi a ani v našej škole nesmie chýbať pravá vianočná výzdoba.  Preto sme sa so žiakmi navštevujúcimi ŠKD rozhodli postaviť a vyzdobiť si vianočný stromček na našej chodbe. Pri zdobení vládla pravá vianočná atmosféra, ktorú nám spríjemňovali koledy. Žiaci z ŠKD2 si vyzdobili vianočný stromček v triede. Deti sa tešili a veľmi ich to bavilo.

            Všetkým prajeme krásne a hlavne pokojné vianočné sviatky.

                                                                                                          Mgr. Monika Marková

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát - 054/4723429 ekonomické odd. - 0910155516 školská jedáleň - 0910155517 ŠKD - 0904155517 MŠ - 0903646132
      • Pod papierňou 16A, 085 01 Bardejov 085 01 Bardejov Slovakia
      • 37874004
      • 2021636056
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje